Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seigt for Seigmen

Seigmens framstøt i England ser ut til å tryne fullstendig. Nå nekter bandets plateselskap å gi ut et minialbum som bandet laget spesielt for det engelske markedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1997 er året da alle norske artister skal prøve seg i utlandet. Hvis Seigmens skjebne er en god pekepinn på hvordan det skal gå for Unni, Sway, Tuesday Girl og alle de andre, ser det alt annet enn lyst ut.

Seigmen får ikke engang gitt ut plata si i England.

«Opera For Crying Machinery» heter minialbumet som Seigmen satte sammen bare for det engelske markedet. Representanter for Epic, en underlabel av Sony Music som Seigmen har kontrakt med, har to ganger vært i Norge for å sjekke ut bandet. De har også lagt penger på bordet for å få realisert «Opera...».

Men plata har ennå ikke dukket opp i engelske platebutikker. Overfor bandet og Sony Music i Norge gjorde Epic det klart at plata skulle gis ut den 7. april. Så skjedde ikke. Neste dato som dukket opp var 28. april. Men heller ikke denne gangen skjedde det noe.

Mye tyder nå på at Seigmen-plata forblir på plateselskapets lager.

- Nei, det ser ikke særlig lyst ut, innrømmer Seigmen-manager Øystein Ronander. Han kan bekrefte at plateselskapet har ombestemt seg og likevel ikke vil gi ut Tønsberg-gruppa. I alle fall ikke i denne omgang.

Seigmen hadde heller ikke særlig hell da de forsøkte å turnere i England i april. Små lokaler, lite folk og kummerlige forhold preget konsertene.

I september lanserer Seigmen et nytt album her hjemme. «Radio Waves» er tittelen på plata som markerer en endelig overgang til engelske tekster for bandet. Men om plata kommer ut der de snakker engelsk til daglig, se det er høyst usikkert.