Seilbåt reddet i siste liten

Cruiseskipet MSC «Poesia» var på vei inn Drøbaksundet da en deltaker i Færderseilasen fikk motortrøbbel.

I SISTE LITEN: En seilbåt får motortrøbbel i Drøbaksundet mens cruiseskipet MSC «Poesia» er på kurs rett mot seilbåten. Reporter: Christian Fjermeros/Dagbladet. Video: Hans Olav Torgersen/tipser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hendelsen skjedde fredag kveld i Drøbaksundet nord for Oscarsborg.

En seilbåt hadde motortrøbbel, mens det mektige skipet nærmet seg. Med assistanse fra redningsskøyta Uni Oslofjord endte det godt - med knapp margin.

- Det var omtrent ti meters klaring, sier medievakt i Redningsselskapet, Marie Byberg, til Dagbladet.

Redningsskøyta er innleid av Kongelig Norsk Seilforening for å eskortere cruiseskip og ferjer ut gjennom fjorden i forbindelse med den tradisjonsrike «Færdern».

- Store fartøy har ikke mulighet til å gjøre store unnamanøvre. Derfor er det viktig i slike situasjoner å få berget unna dem som er uheldige og ligger i leia for fartøyet, sier Byberg.

I dette tilfellet måtte skipet likevel gjøre en unnamanøver i retning babord, opplyser båtfører på Uni Oslofjord, Christian Strøm.

- Samtidig dro vi bort til seilbåten, som kastet ut tau til oss, slik at vi fikk slept den unna, sier han.

Båtføreren understreker at mannskapet på seilbåten ikke gjorde noe direkte feil, utover å muligens ha vært litt uoppmerksomme.

- Det er sånt som skjer i en regatta. Da er du opptatt av å se fram på de andre båtene du konkurrerer med. Men da de skjønte at de var i trøbbel, tilkalte de oss, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer