Seilbåt savnet på vei til Norge

Deltok i regatta fra Newcastle til Fredrikstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hovedredningssentralen på Sola etterlyser den polske seilbåten Smialy, etter at den ikke har gitt tilbakemelding på de fire siste oppkallingene.

Leteaksjonen etter den 60 fot lange seilbåten av typen Catch, koordineres av den britiske kystvakta. Det er åtte personer om bord i båten.

Kan være misforståelse

Klokka 16.40 i ettermiddag tok kystvakten kontakt med Hovedredningssentralen på Sola, og ba dem gå ut med en etterlysning.

- Man har ikke fått kontakt med båten det siste døgnet. Men det kan skyldes en misforståelse eller at det er vanskelige kommunikasjonsforhold i området der den befinner seg, sier redningsleder Siv Namork ved Hovedredningssentralen på Sola til Dagbladet.no.

86 seilbåter deltok i regattaen «Tall Ships Race». 44 båter har brutt, de fleste på grunn av at mannskapet er blitt sjøsyke.

Sjekker havner

Den britiske kystvakten har ikke klart å komme i kontakt med fire av seilbåtene i løpet av dagen, men det er bare Smialy som blir etterlyst.

Det skyldes at det ikke er kommet livstegn fra besetningen på ett døgn.

- Vi har gått ut med etterlysninger til kystradioene på Tjøme og Rogaland, slik at båter i det aktuelle området vet at de skal ta kontakt hvis de finner seilbåten. Leteområdet er altfor stort til at vi kan søke med helikopter. I tillegg sjekker vi aktuelle havner, sier redningsleder Siv Namork ved Hovedredningssentralen på Sola til Dagbladet.no.

Det har vært stiv kuling i området og sjøen har vært røff.

SAVNET: Seilbåten Smialy har vært borte over et døgn.