Seiler antatt omkommet

Redningssøket etter seiler (47) er avsluttet uten resultater. Muligheten for at mannen har overlevd anslås å være lik null.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søket etter en mannlig seiler (47) som ble meldt savnet etter at båten hans ble funnet drivende fredag ettermiddag gjenopptas i morgen som søk etter antatt omkommet.

- Vi har sjekket alt av steder og muligheter han kan ha hatt for å komme seg opp på land. Det har også gått såpass lang tid at sjansen for at han har overlevd i vannet er uaktuell. Mannen anses dermed som antatt omkommet, opplyser vakthavende redningsleder Eirik Valle ved hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet.no natt til søndag.

- Søket ble avsluttet klokka 22 lørdag kveld. Det vil bli gjenopptatt søndag morgen, men da ikke som redningssøk, sier Valle.

Mannen som skulle seile hjem fra Risør ble meldt savnet av familien like etter klokka 21 fredag kveld. Klokka 23 meldte mannskapet på danskebåten Peter Wessel om at de hadde funnet den 31-fot store seilbåten, men at ingen var om bord. Båten ble fraktet til Hvaler i Østfold.

Lørdag ettermiddag deltok en redningsbåt, en politibåt, samt mange frivillige småbåter fremdeles i letingen etter mannen. Sea King-helikopteret, som ble satt inn i søket, avsluttet letingen lørdag ettermiddag etter ni timers søk. Et småfly, som også har vært med på å lete etter mannen, avsluttet også letingen lørdag ettermiddag.

Hovedredningssentralen opplyser at det er søkt svært grundig etter mannen mellom Langesund og Tromøya, men alt de har funnet er en sko.

– Men vi vet ikke om den har noen tilknytning til mannen, sa redningsleder Terje Langås lørdag ettermiddag.

– Båten er helt uskadd bortsett fra et spjæret forseil, sier Langås. Den ble funnet med motoren i gang og giret i fri. Man antar at noe kan ha skjedd da mannen forsøkte å sette storseilet. Mannen var uten redningsvest. (ANB)