Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seiler dette skipet rundt med 700 flyktninger og væpnede menn?

Full forvirring rundt «spøkelsesskip» i Middelhavet.

INGEN FARE:  Dette bildet bildet av Blue Sky M ble tatt i sommer og frigitt i dag, etter at det ble kjent at skipet angivelig skulle ha flyktninger ombord.    FOTO: EPA/DIETMAR HASENPUSCH
INGEN FARE: Dette bildet bildet av Blue Sky M ble tatt i sommer og frigitt i dag, etter at det ble kjent at skipet angivelig skulle ha flyktninger ombord. FOTO: EPA/DIETMAR HASENPUSCH Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at lasteskip under moldovsk flagg sendte ut nødsignaler i Middelhavet utenfor den greske øya Korfu. Dette bare to døgn etter brannen i bilferja «Norman Atlantic» i samme område.

Båten, med navn Blue Sky M, befinner seg like etter klokka 18 i ettermiddag like utenfor sørøstkysten av Italia, opplyser nettstedet Wessel-Finder

Det var på vei mot Rjeka i Kroatia da det nord for Korfu plutselig tok en brå sving mot Støvellandet. 

Avviser meldingene Flere internasjonale medier har i dag meldt at det skal være opp til 700 flyktninger ombord i skipet. Ifølge greske militærkilders opplysninger tidligere i dag, skal det være flere bevæpnede bakmenn for menneskesmugling blant personene ombord. Det er uklart hva slags type våpen de er i besittelse av, ifølge det greske nettstedet GR Reporter.

Hellas har sendt et marineskip og et helikopter for å lokalisere skipet. Gresk statlig fjernsyn meldte i dag at skipet hadde utstedt et nødsignal på grunn av de angivelig væpnede folkene ombord. Men ifølge greske myndigheter er ikke immigrantene i fare, og skal aldri ha sendt ut noen nødmelding. 

- Det som har skjedd er at mennesker ombord ringte nødetatene og ba om vann, mat og tepper, sa en talsmann for den greske kystvakta. 

Ifølge det greske nettstedet Protothema News fløy greske militærhelikoptre tidligere i dag over skipet, og skal da ha sett noe helt annet enn 700 immigranter og væpnede menn, mannskapet i helikoptrene så ikke tegn til liv i det hele tatt. Det samme nettstedet omtaler Blue Sky M for et «spøkelsesskip». 

En gresk marinefregatt på vei til området kontaktet kapteinen som nektet for at personer i skipet var i fare.

Syriske flyktninger Skipet er bygd i 1976. Dersom rapportene om at skipet har flyktninger ombord stemmer, antas disse å komme fra Syria. 

GR Reporter melder at skipet i tidlig i går ble observert mellom 60 og 70 nautiske mil sørøst for den greske øya Kreta et stykke lenger sør i Middelhavet.