Seiler sin egen sjø

Her er pengefolkets nye lekeplass! Mellom 20 og 86 millioner kroner må du betale for en leilighet på det nye cruiseskipet «The World of ResidenSea». Skipet, som koster over tre milliarder kroner, bygges for tida i Fosen i Sør-Trøndelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mars 2002 legger båten fra kai i Oslo. Skipet vil bli det første der mangemillionærer fra hele verden har mulighet til å kjøpe seg en permanent leilighet. Ideen oppsto da cruisereder Knut Kloster jr. merket seg at stadig flere av hans gjester ønsket å tilbringe mer tid om bord i hans fartøy. Etter en noe treg start er prosjektet nå i ferd med å ta av. Vel 85 av de 110 lugarene er solgt. I tillegg har båten til enhver tid rundt 80 gjestesuiter tilgjengelig.

Fornøyd

- Det blir en fin båt, kommenterer Knut Kloster jr. før han henviser Dagbladet til selskapets advokat.

Advokat Henning Øglen forteller om kjempelugarer og utenlandske multimillionærer på kundelista. Ryktene om at Hollywood-stjerner som Tom Cruise og Arnold Schwarzenegger ønsker å skaffe seg hver sin leilighet, bare ler han av.

- Dette konseptet er først og fremst beregnet på relativt unge millionærer. Hovedtyngden av kundene er forretningsmenn i 40- 50-åra, sier Øglen til Dagbladet.

De fleste som skyter inn penger i prosjektet, er norske. Hovedinvestor Kloster har fått med seg Petter C.G. Sundt på ferden. Rederkollega Bryn Skaugen og mediemillionærene Einar og Wibeche Nagell-Erichsen er også blant investorene. Fosen Mekaniske og direktør Anna Synnøve Bye - som har ansvaret for byggingen av båten - har dessuten lagt penger i potten. Blant de som også har reservert leilighet, er skipsreder Atle Bergshaven og Martin Schøyen, eier av verdens største private samling av håndskrifter. Om bord på skipet skal det ikke mangle på noe. Lugarene er personlig innredet etter kjøperens smak av fire internasjonale designere. Om bord er det fire forskjellige gourmetrestauranter, og selvsagt juvel- og delikatessebutikker. Det finnes også tennisbaner, treningssenter, svømmebasseng og helikopterplass.

Spent

Litt mindre helsebringende forlystelser som barer, kasino og teater er selvsagt også på plass.

- Vi er spent på hvordan tilbudet blir mottatt. Vi kjenner ikke kundegruppa så godt, og er derfor åpne for forandringer etter publikums ønske, sier kaptein Ola S. Harsheim fra fjellbygda Skjåk i Gudbrandsdalen.

PUST I BAKKEN: Sofaen inviterer til en velsmakende ettermiddags-kaffe og en passiar med millionær-venner.
LUKSUS: Beboerne kan velge innredning av kjente designere. Her har London-selskapet Nina Cambell hatt en finger med.
ELEGANTE DETALJER: Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.
SMAKFULLT BAD: Rikingene får en god start på dagen.