Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seilte med 50 kilo kokain og 12-åring

Da de norske spesialstyrkene bordet seilbåten, gjorde de norgeshistoriens største kokain-beslag. Om bord fant de også ei 12-årig jente som skal ha vært kjæresten til den 36-årige smugler-tiltalte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre mannfolk, to kvinner og jenta på 12 år var om bord på båten som seilte narkotur mellom Trinidad og Norge i fjor sommer. I går møtte den norske hovedmannen og to menn fra Trinidad i Oslo byrett - tiltalt i landets største kokain-sak.

Etter fem uker på sjøen, ble seilbåten «Can Can» bordet av spesialstyrker fra beredskapstroppen ved Oslo politidistrikt. Aksjonen skjedde midt på natta i Nordsjøen, skriver VG.

Den 12-årige jenta delte lugar med en av Trinidad-mennene. Jentas far skal ha gitt jenta til 36-åringen for at han skulle forsørge henne.

12-åringen ble pågrepet og varetektsfengslet i seks uker fordi politiet trodde hun var eldre. Hun er nå sendt hjem til Trinidad.

Den hovedtiltalte nordmannen har tilstått, men avsto fra å forklare seg for byretten i går. Politiet mener at seilbåten hans også to ganger tidligere har blitt brukt til å smugle store kokainparti fra Karibia til Norge.

De tre mennene risikerer opp til 15 års fengsel, skriver VG.