- Seilte med feil kart og åpne dører

32 mennesker døde på «Costa Concordia»

DØDSSKIPET: 32 personer mistet livet da det italienske skipet «Costa Concordia» gikk på grunn. Foto: AFP PHOTO/ VINCENZO PINTO / SCANPIX
DØDSSKIPET: 32 personer mistet livet da det italienske skipet «Costa Concordia» gikk på grunn. Foto: AFP PHOTO/ VINCENZO PINTO / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det italienske ulykkesskipet «Costa Concordia» seilte med kart som ikke var godkjent, og med tekniske feil. Samtidig ble vanntette dører som skulle vært stengt, holdt åpne, ifølge italienske medier.

I alt 32 mennesker mistet livet da «Costa Concordia» gikk på grunn utenfor øya Giglio i Italia 13. januar.

Deler av det tekniske utstyret om bord hadde vært ødelagt siden 9. januar, fire dager før den tragiske ulykken, skriver den italienske avisa Corriere della Sera, som har fått tak i noen av dokumentene fra etterforskningen av ulykken.

Ifølge de lekkede dokumentene skal det blant annet ha vært en feil på ferdskriveren. Etter planen skulle feilene repareres når skipet la til kai 14. januar.

Skipets eier, Costa Crociere, sier på sin side at det bare var snakk om en feilkode på ferdskriveren. Costa Crociere mener at den ikke var ute av drift.

En av skipets ansatte har samtidig fortalt etterforskere at vanntette dører, som utgjør en del av sikkerhetsutstyret på båten, var åpne da ulykken skjedde. Dørene skal ha blitt holdt åpne for å gjøre det lettere for de ansatte å ta seg fram om bord.

Hele resultatet fra de tekniske undersøkelsene er ventet å bli lagt fram for retten 21. juli.

(NTB)