Seiltur med knall og fall for Sonja

Seilturen opp Alssund fra Sønderborg til Sandbjerg endte med knall og fall for dronning Sonja i formiddag. Like før kongefamilien skulle gå i land ved Sandbjerg slott, falt dronningen i en trapp på kongeskipet og slo ryggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dronning Sonja valgte å bli igjen om bord for å hvile, mens kong Harald og kronprins Haakon dro i land for å delta i lunsjen med de øvrige gjestene.

Etter det NTB erfarer, skal ikke dronningen være alvorlig skadd, men i formiddag var det usikkert om hun kunne delta i kveldens bryllupsfestligheter i Gråsten.

Det norske kongeparet, kronprins Haakon og noen danske og britiske bryllupsgjester bor om bord på K/S «Norge» under oppholdet i Sønderborg. Kongeskipet ligger til kai like ved Sønderborg Slott. Også dronning Margrethes kongeskip «Dannebrog» fungerer som «hotellskip» under bryllupsfestlighetene i Danmark. Begge skipene ligger til kai like under Sønderborg Slott ved Flensburgfjorden på grensen mellom Danmark og Tyskland.

Majestetisk syn

Det var et majestetisk syn da de to vakre kongeskipene «Norge» og «Dannebrog» seilte opp det smale Alssundet fra Sønderborg i Sønderjylland til det lille Sandbjerg gods, der alle bryllupsgjestene var invitert til lunsj før den store begivenheten i kveld.

En del av de mest betydningsfulle gjestene kom sjøveien til Sandbjerg med de to kongeskipene - for øvrig de to eneste som er igjen i verden etter at dronning Elizabeths «Britannia» nå er solgt.

De øvrige gjestene ble fraktet i busser og biler til godset. Bare bruden, prinsesse Alexandra, hadde meldt forfall. Årsaken var gammel, romantisk overtro. Brud og brudgom skal ikke møtes før i kirken på bryllupsdagen.

Det var dronning Ingrids eget kjøkkenpersonale som sto for lunsjen på Sandbjerg, og på menyen sto det beste av sønderjydske retter.

Kjølig og grått

Været var ikke av det beste bryllupsdagen. Den danske værmeldingen for lørdag lød på 24 grader og sol, men termometeret viste under 15 grader i Sønderjylland. I tillegg var det overskyet, tåke og yr i luften.

Men gjestene så ut til å bry seg lite om været. Både unge og gamle hygget seg på plenen foran det lille slottet mens de ventet på de siste gjestene.

Unge tronarvinger, prinser og prinsesser så ut til å ha det riktig hyggelig i hverandres selskap. Og tilstedeværende pressefolk været romantikk i luften, et sommerbryllup er den perfekte ramme om nye romantiske forbindelser - også på kongefronten.

(NTB)

ALENE: Kong Harald og kronprins Haakon måtte klare seg uten dronningen, etter at hun falt og slo ryggen tidligere i dag.