Seiltur med knall og fall for Sonja

Seilturen opp Alssund fra Sønderborg til Sandbjerg endte med knall og fall for dronning Sonja i formiddag. Like før kongefamilien skulle gå i land ved Sandbjerg slott, falt dronningen i en trapp på kongeskipet og slo ryggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dronning Sonja valgte å bli igjen om bord for å hvile, mens kong Harald og kronprins Haakon dro i land for å delta i lunsjen med de øvrige gjestene.

Etter det NTB erfarer, skal ikke dronningen være alvorlig skadd, men i formiddag var det usikkert om hun kunne delta i kveldens bryllupsfestligheter i Gråsten.

Det norske kongeparet, kronprins Haakon og noen danske og britiske bryllupsgjester bor om bord på K/S «Norge» under oppholdet i Sønderborg. Kongeskipet ligger til kai like ved Sønderborg Slott. Også dronning Margrethes kongeskip «Dannebrog» fungerer som «hotellskip» under bryllupsfestlighetene i Danmark. Begge skipene ligger til kai like under Sønderborg Slott ved Flensburgfjorden på grensen mellom Danmark og Tyskland.

Majestetisk syn

Det var et majestetisk syn da de to vakre kongeskipene «Norge» og «Dannebrog» seilte opp det smale Alssundet fra Sønderborg i Sønderjylland til det lille Sandbjerg gods, der alle bryllupsgjestene var invitert til lunsj før den store begivenheten i kveld.

En del av de mest betydningsfulle gjestene kom sjøveien til Sandbjerg med de to kongeskipene - for øvrig de to eneste som er igjen i verden etter at dronning Elizabeths «Britannia» nå er solgt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer