Seim dømt til fem års fengsel

Finansmann Carl Fredrik Seim mister retten til å drive næringsvirksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansmann Carl Fredrik Seim (34) er i Bergen tingrett dømt til fem og et halvt års ubetinget fengsel for grov økonomisk utroskap.

Han mister også retten til å drive næringsvirksomhet for all fremtid, melder bt.no. Seim har stått tiltalt for urettmessig å ha tatt ut nærmere 60 millioner kroner fra verftet Mjellem & Karlsen i Bergen og fra andre eiendommer han hadde hånd om.

- Ikke overrasket

Statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen la under rettsforhandlingene ned påstand om sju og et halvt års fengsel for Seim.

- Tatt i betraktning av at medtiltalte Uppstrøm ikke trengte å møte og retten fant ut at det ikke var nødvendig å høre hans forklaring, så er jeg ikke så overrasket over at retten kom til den konklusjonen som de gjorde, sier Seim til NRK.

Vil anke

Han sier at han kommer til å anke dommen i tingretten.

Finansmannen Carl Fredrik Seim ble landskjent sommeren 2002 da han sammen med Tor Arne Uppstrøm kjøpte Mjellem & Karlsen verft. Fem uker etter oppkjøpet ble det ærverdige verftet lagt ned og over 400 ansatte mistet jobben.

I FENGSEL: Finansmann Carl Fredrik Seim, her med forsvarer Trygve Staff (til venstre), må belage seg på fengselsstraff. Foto: Scanpix
I FENGSEL: Finansmann Carl Fredrik Seim, her med forsvarer Trygve Staff (til venstre), må belage seg på fengselsstraff. Foto: Scanpix Vis mer

(NTB)