Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Seim satte oss på bar bakke

Ingmar (56) hadde jobbet 30 år hos Mjellem & Karlsen. Så kom en 28-åring og la ned arbeidsplassen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagen før Ingmar Christiansen fylte 56 år, ga Carl Fredrik Seim platearbeideren den verste gaven en arbeidsmann kan få: En kølapp hos Aetat.

Christensen var en av 411 som mistet jobben da Mjellem & Karlsen ble slått konkurs - fem uker etter at Seim kjøpte verftet.

553 kroner dagen

- Oppsigelsen var et slag i trynet, vi var lovet gull og grønne skoger. Så kom en guttevalp og la ned arbeidsplassene våre, sier Ingmar. Han sitter i sofaen, hjemme. Med jobben forsvant også mulighetene til å reise bort på ferie.

Det spekuleres i om Carl Fredrik Seim har stukket av med flere titalls millioner kroner. Ingmar sitter igjen med 553 kroner om dagen.

- Seim satte oss på bar bakke. Ingen hadde noe å tilby meg som var delvis uføretrygdet, etter at jeg mistet jobben, sier Ingmar. Han har ikke fått ny jobb, og familien merker godt at økonomien er blitt trangere.

Dyster stemning

- I 1972 sa alle at jeg hadde fått en trygg jobb, da lå det jo båter så tett at du kunne gå tørrskodd over fjorden, sier 56-åringen.

Fremdeles tar han turen innom verftet, som nå er en skygge av storhetstida.

- Jeg klarer ikke å holde meg unna, har jo vært der så lenge. Men nå er det en dyster stemning i hallen. Det burde ikke skje, at en som bare tenker på seg selv kan komme inn og legge ned så mange arbeidsplasser. Jeg er heldig som har et nedbetalt hus: Tenk på dem som sitter i en leilighet og ser på fire tomme vegger nå. Det finnes noen av dem, sier Ingmar.