Seims nye forretninger kan få en brutal stopp

Finansmannen Carl Fredrik Seim sier han stadig tjener store penger, men fredag kan han bli satt under økonomisk kontroll, styrt av et konkursbo. De vil vite alt om hans private finansaktiviteter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): I Bergen skifterett, hvor Seim er begjært personlig konkurs, sa han i går at han i løpet av de tre siste månedene har tjent rundt to millioner kroner på aksjer og andre handler. Han ser også for seg en god fortjeneste på forretninger han er igang med, men først vil han rive seg løs fra konkursspøkelset. Det kan bli vanskelig.

Daglig leder Frode Hoff i MK Eiendomsutvikling forklarte i går at Carl Fredrik Seim har foretatt en rekke uttak fra dette selskapet uten å legge fram bilag for dem.

- Høsten 2002 fant vi at det var foretatt flere uttak da vi mottok kontoutskrifter fra banken, altså en måned eller to etter at uttakene faktisk var gjort. Vi laget en liste på to sider og sendte den til Seim for å få en forklaring på alle uttakene. Det var helt nødvendig for å få dem regnskapsført. Det dreide seg om et samlet beløp på rundt 40 millioner kroner, sa Frode Hoff da han vitnet i Bergen skifterett.

Ettersom Seim hadde oppgitt at pengene var gått som lån til selskapet Paleum i Oslo, ba den daglige ledelsen om å få et gjeldsbrev undertegnet av ledelsen i Paleum, men de nektet for å ha lånt pengene.

Tapping av midler

- Vi har søkt om forklaring på uttakene og har funnet overføringer til konti disponert av selskaper med tilknytning til Seim og direkte til Tor Arne Uppstrøm. Vi vet ikke hvor pengene har tatt veien etter det, sa Hoff.

Det er konkursboet for eiendomsselskapet Møllendalsbakken 9 AS som har begjært Carl Fredrik Seim personlig konkurs ettersom han har nektet å betale et krav på ni millioner kroner. Seim har rettet motkrav mot boet. Boets prosessfullmektig Inger Hygen Flostrand la i går fram dokumentasjon fra Den norske Krigsforsikring for Skib, som blant annet omtaler tapping av midler fra MK Holding. Om Seims forklaring i retten sa hun:

- Det er frekkhetens nådegave som har forklart seg her i retten, i allefall når vi ser hans forklaring i sammenheng med den dokumentasjonen vi har lagt fram for retten.

Det er til tider en svært amper stemning mellom advokat Inger Hygen Flostrand, advokat Trygve Staff og hans klient Carl Fredrik Seim.

- Ikke reelle krav

- Kravene fra boet mot meg er ikke reelle. Derfor vil jeg ikke betale, sa Seim.

Han påstår at han eier verdier for 36 millioner kroner, men må erkjenne at vesentlige deler av dette beløpet er bestridt fra andre parter.

Han vil ikke komme nærmere inn på hvilke forretninger han nå er igang med. For tida får Seim syketrygd ettersom han er 50 prosent sykmeldt.

Borevisor Terje Knutsen sa at han har regnet Seims pålitelighetsgrad som så lav at han istedet for å samtale med ham, har valgt å holde seg til fakta han har funnet i regnskapene.

- Man skal ha tunga rett i munnen for å kunne følge transaksjonene til Seim. Noen av dem er skrevet ut som remisser, og er derfor vanskelig å følge. Jeg har funnet transaksjoner i millionklassen som ikke er ført i regnskapene når transaksjonene er funnet sted, men på slutten av regnskapsåret, forklarte Terje Knutsen.

Konkursbehandlingen vil bli avsluttet i Bergen skifterett i dag. I morgen vil førstebyfogd Arne A. Rasmussen bekjentgjøre om Carl Fredrik Seim er personlig konkurs, eller om han kan fortsette med sine forretninger i frihet for konkursadvokatene.

HARDT PRESSET: Advokat Trygve Staff har en vanskelig oppgave når han i Bergen skifterett forsøker å skape inntrykk av at Carl Fredrik Seim er betalingsdyktig og troverdig.
STERK BESKRIVELSE: Bostyrets prosessfullmektig Inger Hygen Flostrand beskriver Carl Fredrik Seim som frekkhetens nådegave.