Sein julegave til pårørendesenteret i Phuket

Får penger til å holde dørene åpne til april.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHUKET (Dagbladet.no): Torsdag kveld, thailandsk tid, fikk lederen for pårørendesenteret i Phuket, Knut Erik Pedersen, svaret han har ventet på i flere måneder.


Han får økonomiske midler til å holde dørene åpne for pårørende og overlevende etter fjorårets tsunami lenger enn ut januar.

- Nå er jeg kjempelettet, og slik det ser ut nå, holder vi dørene åpne fram til 23. april, sier Pedersen til Dagbladet.no.

Sjømannskirka legger ned

Malurten er at sjømannskirka, som har delt lokaler i Phuket med pårørendesenteret, legger ned virksomheten som planlagt 31. januar. For at pårørendesenteret og kirka skulle holde åpent fram til slutten av april, trengte de 370 000 kroner. Det har de altså ikke klart å skaffe, men likevel er det mange nok som har gitt penger, slik at pårørendesenteret holder åpent.

- Den optimale løsningen vi har hatt til nå, greier vi ikke å opprettholde, dessverre, sier Pedersen.

Han er full av lovord om det arbeidet sjømannskirka har gjort, og syns det er synd at Støttegruppa for flodbølgeofrene og kirka ikke skal samarbeide i Phuket lenger.

- Behov for begge

FÅR STØTTE: Knut Erik Pedersen og Kona Ying, her i pårørendesenteret i januar. Foto: Hans Arne Vedlog
FÅR STØTTE: Knut Erik Pedersen og Kona Ying, her i pårørendesenteret i januar. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Ifølge Pedersen er behovet for begge organisasjonene der fortsatt.

- Jeg ser behovet veldig tydelig, for hver eneste dag er det nye ansikter innom kontoret. Men nå kan vi jo fortsatt hjelpe dem i noen måneder til, forteller Pedersen Dagbladet.no.

Sammen med kona Ying skal han fortsatt hjelpe pårørende og overlevende etter tsunamien med praktiske ting her nede, og også være en samtalepartner for dem som trenger noen å snakke med mens de er tilbake i Thailand.