Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seint, men godt, Kleppa

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når regjeringen fredag i statsråd behandler

den nye ekteskapsloven, vil kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) stemme for. Nylig ble det kjent at den kristne senterpartipolitikeren har snudd og vil likestille homofile og heterofile ekteskap. Kleppa sier prosessen har vært smertefull. Hennes 35-år gamle sønn som er homofil har vært moras viktigste samtalepartner.

Kommunalministeren har indremisjonsbakgrunn fra bedehusene på Hjelmeland i Rogaland. Hun har vært ihuga motstander av å gi lesbiske og homofile de samme rettighetene som andre. I valgkampen lovet Kleppa velgerne at hun ville kjempe mot

homoekteskap. Derfor ble det i Soria Moria-

erklæringen tatt inn at Senterpartiets representanter skulle stilles fritt under avstemningen om loven.

Felles ekteskapslov er for lengst sikret flertall i Stortinget. At Kleppa snur er symbolsk viktig.

«Homo-omvendelsen» viser menneskelig klokskap og politisk mot. Hun bidrar til åpenhet og til å gjøre hverdagen lettere for homofile. Hennes snuoperasjon er et viktig signal til foreldre med homofile barn om at det mulig å forandre holdning. Kleppas personlige drama viser at det er ufattelig mye lettere å være prinsipiell på avstand, så lenge man ikke er nær nok sine medmennesker. Statsråden ville neppe ha snudd uten sønnen. Det bør være et tankekors, for kristne som bruker religionen til å stenge homofile ute.

Ifølge May-Helen Molvær, KrFs leder i Familie- og kulturkomiteen, bør Kleppas kjernevelgere nå være skuffet. KrF fisker i rørt vann og Molvær framstår bare som smålig. Slaget om ekteskapet har KrF for lengst tapt. Ekteskapsloven som snart vedtas, fjerner diskrimineringen av en stor gruppe mennesker. Solid flertall er viktig for å gi loven størst mulig

legitimitet. Vi gratulerer Kleppa med en god

konklusjon. Refleksjon er ikke det dummeste man kan benytte seg av, verken i livet eller politikken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media