Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seint, men godt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veteraner som har fått seinskader etter FN- eller NATO-tjeneste skal få bedre muligheter til å få erstatning og medisinsk oppfølging. Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen sier til Bergens Tidende at hun håper et lovforslag vil være klart utpå høsten. Dette er bra, men forslaget kommer ikke en dag for tidlig. Allerede på 1980-tallet ble det klart at mange FN-soldater slet med store psykiske skader etter å ha tjenestegjort i Sør-Libanon. Daværende forsvarsminister Johan Jørgen Holst sammenliknet den gang FN-soldatene med krigsseilerne i et intervju med Dagbladet, men lite eller ingenting ble gjort. Seinere har nye grupper av soldater som har tjenestegjort både i Libanon og andre steder, fått psykiske seinskader, uten å få den hjelp og erstatning de mener de har krav på.

Mange soldatveteraner sliter i dagliglivet. Noen har så store problemer at de blir karakterisert som tikkende bomber. Derfor er det bra at den nye loven er ment å gis tilbakevirkende kraft. Nå er det viktig at den blir vedtatt og satt ut i livet så fort som mulig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media