Seismikk: 410 millioner. Havforskning: 150 millioner

Mens havforskerne fikk hundre millioner for lite til miljøkartlegging av havet i nord, fikk Oljedirektoratet alt de trengte til seismikk.

MEST OMFATTENDE SEISMIKKINNSAMLINGEN NOEN GANG: Seismikkskipet Geo Pacific sleper sine kabler langs Eggakanten utenfor Vesterålen i juli i år. Foto: SCANPIX.
MEST OMFATTENDE SEISMIKKINNSAMLINGEN NOEN GANG: Seismikkskipet Geo Pacific sleper sine kabler langs Eggakanten utenfor Vesterålen i juli i år. Foto: SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet skrev i går at forskerne ikke får begynt å miljøkartlegge havet utenfor Lofoten (Nordland VI) innen 2010, da politikerne skal vurdere om Lofoten og Vesterålen skal åpnes for olje- og gassvirksomhet. Prosjektet har fått bevilget 100 millioner kroner for lite.

Regjeringens standpunkt utad når det gjelder oljeboring i nord er at mer kunnskap må på bordet. Men mens havforskningen lider, er kunnskapsinnhentingen når det gjelder olje fullfinansiert.

Seismikk fullfinansiertOljedirektoratet har fått 410 millioner kroner over tre år til dette formålet, bekrefter kommunikasjonsrådgiver Eldbjørg Waage Melberg i direktoratet overfor Dagbladet.

Venstres miljøpolitiske talsmann, Gunnar Kvassheim, synes det er oppsiktsvekkende.

— Folk har fått inntrykk av at alle disse områdene skal miljøkartlegges og at det skal være en kunnskapsbasert forvaltning. Men dette er et opplegg som bereder grunnen for oljeaktivitet i området, det bekymrer meg. Det finnes ikke en saklig grunn for denne forskjells-behandlingen mellom miljø og olje, sier Kvassheim til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer