Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SEK = NOK før jul

2014 blir et godt år for dollaren og ikke så verst for svenske kroner, tror SEB, som ikke ser gode grunner til å satse på norske kroner nå.

 Blir dyrere:  Stadig sterkere svenskekrone gir mindre utbytte av handel i Sverige. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
Blir dyrere: Stadig sterkere svenskekrone gir mindre utbytte av handel i Sverige. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I løpet av få uker av 2014 har forskjellen mellom svenske og norske kroner avtatt klart. Med kurser i overkant av 95 kroner er forskjellen den minste på ti år, skriver Finansavisen.

Det stopper ikke der, tror SEB. I løpet av året er det paritet, 1-til-1, mellom svenske og norske kroner.

- Trenden fra tidligere år med bra tider for små, perifere valutaer som NOK er over, sier sjefstrateg Erica Blomgren i SEB til Finansavisen, og fortsetter:

- Nå vil det være forventninger om pengepolitikken, og om vekst og inflasjon, som driver valutaene. Dette vil vedvare inntil en av de store sentralbankene begynner å heve renten, og det blir tidligst i 2015.

Blomgren viser ifølge Finansavisen til hvordan svenske kroner har styrket seg markant etter Riksbankens rentekutt i desember. Den nærmeste tiden blir trolig styrkingen mer beskjeden:

- Det er ikke minst store spørsmålstegn rundt inflasjonsutsiktene. Vi tror Riksbanken bommer, og at det derfor fortsatt er fare for et nytt rentekutt.

Flere nyheter Hvorfor foretrekker investorene den svenske kronen? Bitcoin bestod ikke valutatesten Norges Bank vil ikke kjøpe valuta

Hele Norges coronakart