Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sekretær ble gravid med visestatsministeren - da kom sexforbudet i Australia

Statsministeren: - Han har forferdet oss alle.

SEXFORBUD PÅ JOBB: Visestatsminister Barnaby Joyce' forhold til regjeringens pressesekretær hart utløst forbud for Australias statsråder å ha sex med departementsansatte. Her Barnaby til høyre og statsminister Minister Malcolm Turnbull til venstre. Foto: William WEST, AFP/NTB Scanpix.
SEXFORBUD PÅ JOBB: Visestatsminister Barnaby Joyce' forhold til regjeringens pressesekretær hart utløst forbud for Australias statsråder å ha sex med departementsansatte. Her Barnaby til høyre og statsminister Minister Malcolm Turnbull til venstre. Foto: William WEST, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Australias statsminister innfører forbud mot sex mellom ministre og departementsansatte etter en politisk skandale rundt visestatsministeren.

Skandalen det dreier seg om er en nylig avsløring om at Australias visestatsminister Barnaby Joyce (50) venter barn med regjeringens pressesekretær Vicky Campion (33).

Statsminister Malcolm Turnbull sier Joyce har utvist «sjokkerende dårlig dømmekraft» med affæren, og at den har såret visestatsministerens kone, hans fire barn og hans nye partner som har termin i april.

- Han har utløst et vell av sorg for disse kvinnene, og forferdet oss alle, sier Turnbull.

- Aldri sex med ansatte

- Ministre, uansett om de er gifte eller single, må aldri ha seksuelle relasjoner med sine ansatte, sier Turnbull, som med dette kunngjorde en ny regel hans regjering nå må føye seg etter.

Tidligere har statsministeren latt være å kommentere skandalen, som først ble kjent da avisene i forrige uke avslørte at pressesekretæren ventet barn.

Han har også motsatt seg forslag om at nasjonalforsamlingen skal følge USAs eksempel og forby representanter å ha sex med andre ansatte.

Foreløpig blir Joyce værende i sin stilling som visestatsminister.

Fortsetter i jobben

Forslag fra opposisjonen om å sparke Joyce fra regjeringen ble nedstemt både i Senatet og Representantenes hus i Australia forrige uke.

Likevel vil han ikke være fungerende statsminister når Turnbull reiser til USA neste uke. Dette fordi Joyce har tatt en uke fri, sier Turnbull.

(NTB-AP).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!