Seks alvorlig skadd i kollisjon i Voss

- Den ene bilen kom skliende mot oss, og vi måtte stå på bremsen for ikke å kollidere med en lastebil, sier vitne.

SEKS SKADD: Seks personer ble alvorlig skadd og én ble lettere skadd i en kollisjon mellom to biler på E16 på Bolstadøyri i Voss i Hordaland mandag ettermiddag. Foto: Geir Geitle / Hordaland / NTB scanpix
SEKS SKADD: Seks personer ble alvorlig skadd og én ble lettere skadd i en kollisjon mellom to biler på E16 på Bolstadøyri i Voss i Hordaland mandag ettermiddag. Foto: Geir Geitle / Hordaland / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks personer ble alvorlig skadd og én ble lettere skadd i en kollisjon mellom to biler på E16 på Bolstadøyri i Voss i Hordaland mandag ettermiddag.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 16.04 om at sju personer var blitt skadd i en kollisjon i Voss, opplyser operasjonsleder Ronny Lentføhr i Hordaland politidistrikt.

Fire av de skadde ble sendt til Voss sjukehus. De tre andre skadde ble sendt til Haukeland universitetssjukehus. Sykehuset på Voss opplyser at skadene er alvorlige for to menn på 26 og 37 år og en kvinne på 70 år. En 33 år gammel mann ble behandlet på Voss for lettere skader.

For de tre som ble sendt til Haukeland - en 75 år gammel mann, en kvinne på 27 år og en kvinne på 28 år, var skadeomfanget alvorlig, opplyser sykehuset.

En 16 år gammel jente fra Bergen og hennes kjæreste var blant de første som kom til ulykkesstedet.

- Vi hørte det hvinte. Så smalt det. Og så kom det røyk. Den ene bilen kom skliende mot oss, og vi måtte stå på bremsen for ikke å kollidere med en lastebil som bråstoppet like foran oss, sier jenta til Bergensavisen.

Hun løp sammen med kjæresten ut av bilen for å hjelpe de skadde. Også andre kom til stedet. Til sammen var det rundt ti personer som deltok i førstehjelpsarbeidet fram til helsepersonell ankom stedet.

Den ene ulykkesbilen er norskregistrert og den andre er russisk. Fem av de skadde er russere. Ifølge Bergens Tidende skjedde ulykken bare et par hundre meter fra stedet der skipsreder Atle Jebsen omkom i en ulykke i 2009. Dette er en særlig ulykkesbelastet strekning, skriver avisen.

(NTB)