Seks år for medvirkning til hjemmeran i Otta

De hovedmistenkte er fortsatt på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 40-årene er i Nord-Gudbrandsdal tingrett dømt til seks års fengsel for medvirkning til gisselranet på Otta i 2008 samt smugling av 168 kilo hasj.

De to hovedmistenkte i saken, to østeuropeiske menn, er fortsatt på frifot, melder NRK.

Mannen har nektet for å ha noe med ranet å gjøre, men mandag ble mannen i 40-årene dømt til seks års fengsel for å ha deltatt i planleggingen. Han ble også dømt for å ha smuglet 168 kilo hasj fra Norge til Sverige i 2007, et forhold han har innrømmet.

Retten festet dermed ikke lit til forklaringen om at mannen, som selv er fra Otta, ikke hadde noe å gjøre med ranet der en kvinne og hennes datter ble holdt som gisler i et bolighus, før gjerningsmennene truet til seg verdier for over 200.000 kroner.

Huset tilhørte en lokal næringslivsmann på Otta. Kjæresten og datteren hans ble bundet fast, før forretningsmannen kom hjem og ble tvunget til å åpne safen.

Mannen som nå er dømt, reiste til Thailand like etter ranet i 2008, og oppholdt seg der inntil han ble pågrepet i mars i år.

Han er nå også dømt til å betale erstatning til forretningsmannen og hans familie og over 200.000 kroner til Gjensidige forsikring.

(NTB)