Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks arbeidere mistet livet under bygging av norsk oljeplattform i Sør-Korea

22 personer skadd. 

VELTET: En kran kollapset under byggingen av en norsk oljeplattform i Sør-Korea i dag. Seks personer omkom som følge av kranvelten. Foto: AP / NTB Scanpix
VELTET: En kran kollapset under byggingen av en norsk oljeplattform i Sør-Korea i dag. Seks personer omkom som følge av kranvelten. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks personer omkom og 22 ble skadd da en kran veltet under byggingen av en norsk oljeplattform i Sør-Korea 1. mai, melder sørkoreanske medier.

Plattformen bygges for selskapet Total E & P på verftet Samsung Heavy Industry på øya Geoje.

Flere personer ble fanget under den store kranen, som veide 32 tonn, ifølge The Korea Times.

Selskapets norske kommunikasjonssjef, Leif Harald Halvorsen, bekrefter ulykken.

- Vi vet fremdeles veldig lite, men jobber med å få oversikt, sier han til VG.

Martin Linge

I en pressemelding skriver selskapet at ulykken skjedde i tilknytning til byggingen av Martin Linge-moduler. Ingen fra Totals prosjektorganisasjon er blant de omkomne eller skadde.

Martin Linge er et olje- og gassfelt i Nordsjøen nær britisk sektor.

Ifølge E24 var Petroleumstilsynet i slutten av mars på tilsyn ved Martin Linge-prosjektet i Sør-Korea. Det ble da funnet en rekke mangler ved modulen og feil knyttet til fagmessig utførelse på elektriske installasjoner.

I ettertid har tilsynet varslet at operatøren Total kan få pålegg om å rette opp feil og mangler.

Mange arbeidsulykker

Samsung er verdens tredje største skipsbygger etter Hyundai Heavy Industries og Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering.

Bransjen har vært gjennom en stor omstrukturering siden den for tre år siden ble rammet av nedgangstider som følge av fallende oljepriser og nedgang i global handel. På Geoje, som huser mange verft og underleverandører, mistet titusener arbeidere jobbene sine. Mange arbeidere har siden mistet livet i arbeidsulykker.

Sørkoreanere har rett til fri med lønn 1. mai, men mange drar på jobben likevel. Samsung Heavy opplyser at det var 15 000 personer på jobb på verftet da ulykken skjedde.

(NTB)