SEKS ÅRS FENGSEL:  Israels tidliigere statsminister Ehud Olmert (i midten)  i retten i Tel Aviv 31. mai i år omgitt av sikkerhetsfolk. Nå er han dømt for korrupsjon. Foto: Dan Balilty; Reutes/NTB Scanpix.
SEKS ÅRS FENGSEL: Israels tidliigere statsminister Ehud Olmert (i midten) i retten i Tel Aviv 31. mai i år omgitt av sikkerhetsfolk. Nå er han dømt for korrupsjon. Foto: Dan Balilty; Reutes/NTB Scanpix.Vis mer

Seks års fengsel for bestikkelser i Holyland

Israels tidligere statsminister Ehud Olmert dømt i korrupsjonssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere israelske statsministeren Ehud Olmert (68) er dømt til seks års fengsel for å ha tatt i mot bestikkelser i forbindelse med en eiendomshandel.

Saken er knyttet til byggingen av et stort boligkompleks i Jerusalem som går under navnet Holyland.

Retten mente han mottok tilsammen 560 000 shekel - om lag 960 000 kroner - i forbindelse med prosjektet mens han var ordfører i byen mellom 1993 og 2003.

Olmert var den yngste personen i Knesset da han ble stemt inn i 1973. Nå er 68-åringen også den første tidligere statsministeren i Israel som er blitt dømt for korrupsjon.

Olmert har hele tiden nektet all skyld i saken. Han var statsminister i perioden 2006-2009, men korrupsjonsanklager bidro til at Olmert varslet sin avgang våren 2008.

(NTB-Reuters).