SEKS ÅR:  Christer Tromsdal er nå dømt til seks års fengsel.
Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet
SEKS ÅR: Christer Tromsdal er nå dømt til seks års fengsel. Foto: Gunnar Hultgreen / DagbladetVis mer

Seks års fengsel for Christer Tromsdal

Finansakrobaten Christer Tromsdal er i Oslo tingrett dømt til seks års fengsel, og inndragning av hele 10,4 millioner kroner for grove bedragerier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansakrobaten Christer Tromsdal (43), eks-mekler og nå miljøarbeider Anthony Bratlli (45) og selvstendig næringsdrivende Terje Hvidsten (50) ble alle dømt til strenge straffer i Oslo tingrett for grove bedragerier.

Mennene var tiltalt for grove bedragerier for om lag 90 millioner kroner. Økokrim fikk medhold av retten at finansakrobaten Christer Tromsdal skal forledet investorer og medvirket til forledelse av flere banker til å utbetale flere store pengebeløp under falske forutsetninger.

Anthony Bratli og Terje Hvidsten ble begge dømt for medvirkning til bedragerier av investorer.

Millioner
Oslo tingrett dømte Tromsdal til seks års fengsel, samt at han får inndratt hele 10,4 millioner kroner. Oslo tingrett slår i dommen fast at Tromsdal er skyldig i en rekke bedragerier.

Anthony Bratli ble dømt for medvirkning til bedrageriene og fikk en dom på fire år og seks måneders fengsel. Oslo tingretts dom slår også fast at Bratli får inndratt 5,5 millioner kroner

Terje Hvidsten ble også funnet skyldig, og kan nå se fram til å sone en dom på tre år og ni måneders fengsel. Han må tåle en inndragning 3,8 millioner kroner.

Trolig anke
Det er ventet at dommen i Oslo tingrett vil bli anket. Christer Tromsdal har hele tiden hevdets eg uskyldig og flerer gabnegr hevdet at Økokrim har drevet en heksejakt mot ham i 10 år.

Det er ventet at Tromsdal, Bratli og Hvidsten kommer til å anke dommen inn for Borgarting lagmannsrett.

Dommen i Oslo tingrett var enstemmig.