Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks års fengsel for dødsvold i Vestfold

En 27 år gammel mann fra Litauen er dømt til seks års fengsel for grov vold mot en 50 år gammel landsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsen skjedde i Tønsberg i oktober fjor. Ifølge dommen sparket 27-åringen en terrassedør i hodet på 50-åringen slik at han brakk nesen, fikk slått ut flere tenner og i fallet mot verandagulvet fikk han betydelige hodeskader som han senere døde av på sykehuset.

I Tønsberg tingrett i juni, der 27-åringen også fikk seks års fengsel, forklarte han at han var full og ikke husket så mye av hva som hadde skjedd den aktuelle kvelden og natten. Han erkjente ikke straffskyld, verken i tingretten eller i lagmannsretten.

Lagmannsretten legger i skjerpende retning vekt på at tiltaltes handlinger var brutale og uprovosert, og at 50-åringen døde. Det legges også vekt på at forholdet pågikk over noe tid, og at offeret må ha opplevd frykt og store smerter.

I formildende retning legger lagmannsretten noe vekt på at tiltalte har erkjent deler av hendelsesforløpet. I tillegg ble det lagt noe vekt på at det var 27-åringen selv som ringte politiet og ba om hjelp.

I tillegg til fengselsstraffen må mannen betale til sammen 375 000 kroner til avdødes kone og to barn.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling