Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks års fengsel for flere voldtekter

En tidligere narkodømt 41 år gammel mann er dømt til seks års fengsel for tre voldtekter og ett voldtektsforsøk mot fire forskjellige kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg ble 41-åringen av irakisk opprinnelse dømt for blant annet legemsbeskadigelse i forbindelse med en av voldtektene og grovt skadeverk ved en brannstiftelse og grovt ran. Mannen er også dømt til å betale hver av kvinnene mellom 40.000 og 60.000 kroner i oppreisning.

I skjerpende retning har retten lagt vekt på at mannen trolig hadde planlagt å få kvinnene inn i leiligheten. Deretter skremte han dem slik med sin væremåte at de følte seg truet på livet.

En av kvinnene valgte å kjempe imot, men hun endte med å få brukket nesen og bli voldtatt. De to andre kvinnene, som var mer passive, måtte delta i omfattende seksuelle handlinger over relativt lang tid. Uten bruk av kondom måtte de leve i måneder med usikkerhet med hensyn til smitte av kjønnssykdommer og HIV.

- Samtlige av kvinnene har hatt store ettervirkninger og har fått forringet sin livskvalitet vesentlig, heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Retten la ikke vekt på at mannen har hatt en vanskelig fortid i Irak, der han blant annet har mistet flere familiemedlemmer i krigen i 1993.

(NTB)