Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks års fengsel for seksuelle overgrep

Frostating lagmannsrett har dømt en 39 år gammel mann fra Holtålen i Sør-Trøndelag til seks års fengsel og fem års sikring for seksuelle overgrep mot to russiske kvinner og en ung norsk kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er også dømt til å betale oppreisningserstatninger på til sammen 225.000 kroner til de tre kvinnene. Lagmannsretten dømte ham til å betale henholdsvis 120.000 kroner og 75.000 kroner til de to russiske kvinnene.

I tillegg kommer 30.000 kroner til den norske kvinnen, ifølge en tidligere dom i Gauldal herredsrett.

Voldtekter

Lagmannsrettens dom i saken ble avsagt onsdag, etter at juryen sist fredag kjente mannen skyldig i voldtekt og andre overgrep mot de to russiske kvinnene, og vold og trusler mot den norske kvinnen.

Han ble også kjent skyldig i hallikvirksomhet, ved at han mot betaling overlot den ene russiske kvinnen til to menn, som gjennomførte samleie med henne.

To ankesaker

Dommen i lagmannsretten gjelder to saker som tidligere har vært behandlet i Gauldal herredsrett. Der ble han først dømt til fengsel i to år og tre måneder for voldtekt mot en russisk kvinne som han var gift med. Deretter ble han i en senere sak dømt til fem års fengsel for overgrepene mot den andre russiske kvinnen og den norske kvinnen.

Aktor la i lagmannsretten ned påstand om sju års fengsel og fem års sikring. Bistandsadvokatene for de tre kvinnene krevde erstatningsbeløp på til sammen 380.000 kroner.

(NTB)

Hele Norges coronakart