Seks års fengsel

Ane Lykke Reppe (60) dømt til fengsel.

DØMT: Ane Lykke Reppe ble tirsdag dømt til fengsel.  Foto: Thomas Rasmus Skaug
DØMT: Ane Lykke Reppe ble tirsdag dømt til fengsel. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske kunstneren og illustratøren, Ane Lykke Reppe, ble 10. juni i år dømt for drapet på gårdbrukeren Per-Olov Thernström (63) i sommerhuset ved sjøen Mangen i Molkom utenfor Karlstad 18. juli i fjor.

Hun ble da dømt til rettspsykiatrisk undersøkelse. 10. juli ble resultatet av undersøkelsen klar: Ifølge rettspsykiaterne var Ane Lykke Reppe tilregnelig da hun drepte Thernstrøm med flere hammer- og økseslag mot 63-åringens hode.

Seks års fengsel

Tirsdag kom dommen: Ane Lykke Reppe dømmes for drap, og må sone seks år i fengsel. I tillegg dømmes hun til å betale 50 000 kroner i oppreisning til Thernströms samboer, Tiiu Thorèn
.

Lykke Reppe har innrømmet at hun tok livet av Thernström, men at dette skjedde i en nødvergesituasjon da Therström skal ha forsøkt å voldta henne. I desember i fjor ble hun frikjent for mord, som er den svenske betegnelsen for overlagt drap, men dømt for bedrageri etter at hun gjorde tre uttak fra avdødes konto i full forkledning drapskvelden.

- Kald person

DRAPSVÅPEN 1: Denne hammer ble brukt under drapet. Foto: Politiet
DRAPSVÅPEN 1: Denne hammer ble brukt under drapet. Foto: Politiet Vis mer

Ifølge kriminaltekniker, Weine Drotz, som hadde gjort analyser av blodspruten på veggen på soverommet, hadde det gått flere minutter mellom hammer- og økseslagene. Samtidig viste funn som ble gjort under obduksjonen, at Thernström ikke hadde kroppen «full» av sove- og smertestillende medikamenter. Dette strider imot Lykke Reppes forklaringer, som har sagt at hun knuste og blandet rundt 12 tabletter i sjokoladeboller som hun serverte avdøde i hytten.

- Ane er en kald person som ikke skyr noe. Det er bevist at hun har løyet om alt. Med alle bevisene som ligger til grunn, må hun dømmes for det hun har gjort, sa bistandsadvokat Thomas Bodström under ankesaken i Karlstad og Göteborg i mai.

DRAPSVÅPEN 2: Denne øksen ble brukt under drapet. Foto: Politiet
DRAPSVÅPEN 2: Denne øksen ble brukt under drapet. Foto: Politiet Vis mer