Seks års fengsel

Ane Lykke Reppe (60) dømt til fengsel.

DØMT: Ane Lykke Reppe ble tirsdag dømt til fengsel.  Foto: Thomas Rasmus Skaug
DØMT: Ane Lykke Reppe ble tirsdag dømt til fengsel. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske kunstneren og illustratøren, Ane Lykke Reppe, ble 10. juni i år dømt for drapet på gårdbrukeren Per-Olov Thernström (63) i sommerhuset ved sjøen Mangen i Molkom utenfor Karlstad 18. juli i fjor.

Hun ble da dømt til rettspsykiatrisk undersøkelse. 10. juli ble resultatet av undersøkelsen klar: Ifølge rettspsykiaterne var Ane Lykke Reppe tilregnelig da hun drepte Thernstrøm med flere hammer- og økseslag mot 63-åringens hode.

Seks års fengselTirsdag kom dommen: Ane Lykke Reppe dømmes for drap, og må sone seks år i fengsel. I tillegg dømmes hun til å betale 50 000 kroner i oppreisning til Thernströms samboer, Tiiu Thorèn.

Lykke Reppe har innrømmet at hun tok livet av Thernström, men at dette skjedde i en nødvergesituasjon da Therström skal ha forsøkt å voldta henne. I desember i fjor ble hun frikjent for mord, som er den svenske betegnelsen for overlagt drap, men dømt for bedrageri etter at hun gjorde tre uttak fra avdødes konto i full forkledning drapskvelden.

- Kald person

Ifølge kriminaltekniker, Weine Drotz, som hadde gjort analyser av blodspruten på veggen på soverommet, hadde det gått flere minutter mellom hammer- og økseslagene. Samtidig viste funn som ble gjort under obduksjonen, at Thernström ikke hadde kroppen «full» av sove- og smertestillende medikamenter. Dette strider imot Lykke Reppes forklaringer, som har sagt at hun knuste og blandet rundt 12 tabletter i sjokoladeboller som hun serverte avdøde i hytten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer