Seks av ti sier nei til salg av Flytoget

Regjeringen vil vurdere å redusere eierandelen i Flytoget, men nordmenn flest ønsker ikke å selge selskapet, viser en undersøkelse.

SELGES? Regjeringen vurderer å selge seg ned i Flytoget. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SELGES? Regjeringen vurderer å selge seg ned i Flytoget. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Undersøkelsen som Sentio Research har gjennomført på oppdrag fra Nationen, viser at nesten seks av ti sier klart nei til et salg, mens kun to av ti mener det er en god idé.

- Staten trenger ikke pengene fra et slikt salg, vi har nok på bok i Statens Pensjonsfond. Men ett argument er faktisk viktigere, og det er strategisk. Jeg mener at vi skal ha høy terskel for å selge strategisk infrastruktur, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Statssekretær Lars Jacob Hiim (H) i Nærings- og fiskeridepartementet sier regjeringen ønsker å redusere det statlige eierskapet gradvis, både for å styrke det private eierskapet og sikre maktspredning.

- Skal staten være eier, må det være særskilte grunner til det. Vi mener at det ikke foreligger slike grunner til at staten bør være en langsiktig eier av Flytoget. Derfor åpner vi for å vurdere løsninger som innebærer en reduksjon av statens eierandel, sier han.

Han understreker imidlertid at det ennå ikke er noen konkrete planer om et salg. Først når næringskomiteen på Stortinget gir fullmakt til å redusere statens eierandel, vil spørsmålet bli vurdert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer