Seks av ti støtter lærerstreiken

Et flertall i befolkningen støtter lærerne i deres streik mot innstramminger i arbeidstidsreglene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det viser en undersøkelse Respons Analyse har gjort for Bergens Tidende og Adresseavisen. 57 prosent av de spurte sier at de har forståelse for at lærerne streiker, mens 32 prosent ikke har det.

- Det er ikke så overraskende. Dette er en lovlig streik etter resultatet av en uravstemning, og det er ingen politiske partier som har involvert seg noe særlig. Da blir det ofte slik at det er politisk korrekt å svare at en har forståelse for en slik streik, sier Thore Gaard Olaussen i Respons Analyse.

Han understreker at en streik som er ulovlig, eller på andre måter kontroversiell, fort kan bli mindre populær.

Roar Grøttvik, politisk rådgiver i Utdanningsforbundet, er glad for at streiken har støtte i befolkningen. Samtidig understreker han at det handler om mer enn bare regulering av lærernes arbeidstid.

- Dette handler også om en mistillit som har bygget seg opp over tid og om frustrasjon rettet mot KS og ledelsen i mange i kommuner og fylkeskommuner, sier Grøttvik.

- Det dreier seg om respekten for læreryrket og den tilliten lærerne må ha for å gjøre best mulig arbeid, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer