Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks av ti vil frata Oslo statlige arbeidsplasser

Ønsker at arbeidsplassene blir flyttet til distriktene i stedet.

SKAPER MOTSTAND: Her fra en markering mot utflytting av statlige arbeidsplasser  i 2003. Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX
SKAPER MOTSTAND: Her fra en markering mot utflytting av statlige arbeidsplasser i 2003. Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

63 prosent svarer ja på spørsmålet «bør flere statlige arbeidsplasser flyttes ut fra Oslo?», skriver Nationen.

Ikke overraskende er det i distriktene at oppslutningen er størst om å tynne ut de statlige arbeidsplassene i hovedstaden. Blant de spurte i Nord-Norge svarer 86,6 prosent at de vil ha flere statlige arbeidsplasser ut av landets hovedstad.

Innbyggerne i Oslo og Akershus er like lite overraskende mest interessert i å beholde jobbene i Oslo. Under 40 prosent av dem er enige i spørsmålet. 50,9 prosent mener at ingen flere statlige arbeidsplasser bør flyttes ut fra Oslo.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp), som nyter godt av å ha statlig arbeidsplass i Oslo, gleder seg over at flertallet ønsker å flytte flere arbeidsplasser ut av hovedstaden.

Det gjør også hennes partikollega, kommunalminister Liv Signe Navarsete. Navarsete mener at lokalisering av arbeidsplasser og kompetanse er viktig for å skape vekst og utvikling.

Men ikke alle forsøk med å tappe hovedstaden for statlige jobber har lyktes. En av Statens bygningstekniske etats avdelinger skal desentralisere, men bare én av de 22 ansatte vil være med på flyttelasset fra Oslo til Gjøvik. Assisterende direktør Gustav Pillgramm Larsen frykter at mye kompetanse kan gå tapt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media