Seks avsløringer som ryster

Det kan se ut som Donald Trump verken er så rik eller suksessfull som han selv vil ha det til. New York Times' avsløring av Trumps selvangivelser viser at også at Ivanka Trump har vært involvert i skandalen.

SEKS PUNKTER: The New York Times teppebombet nettopp den amerikanske valgkampen med seks punkter som setter nåværende president, og presidentkandidat, Donald Trump i et særdeles dårlig lys. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag publiserte New York Times en artikkel med avsløringen av president Donalds Trumps selvangivelser de siste 20 åra. Både som presidentkandidat og som president har han nektet å offentliggjøre dem.

Her er seks av avsløringene som har vakt mest oppmerksomhet:

Trump skal bare ha betalt 750 amerikanske dollar i skatt i 2016, året han ble valgt til president. Året etter, det første året han var president, betalte han også bare 750 amerikanske dollar i skatt.

750 amerikanske dollar tilsvarer om lag 7100 kroner, omregnet til dagens kurs.

New York Times' avsløring viser også at Trump skal være i massiv gjeld, og kan også ramme hans datter Ivanka.

IRS

Presidenten er også i knipe med Internal Revenue Service (IRS), et føderalt amerikansk organ som krever inn skatter. Han skal ha fått 72,9 millioner dollar i skatterefusjon etter at han erklærte store inntektstap. Men i 2011 begynte IRS å undersøke legitimiteten til refusjonen, skriver The Guardian.

Hvis skatteorganet kommer fram til at Trump mottok refusjonen på falske premisser kan ha bli nødt til å betale tilbake 100 millioner dollar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer