Seks barn funnet døde

Elleve omkomne tatt ut. Til sammen 15 kan være drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge Sueddeutsche.de er 11 døde tatt ut av den sammenraste ishallen i Bad Reicenhall i Sør-Tyskland. Minst seks av disse er barn - to gutter og fire jenter mellom ni og tolv år.

Til sammen kan 15 personer være døde.

Jobber på spreng
Det var omlag 50 personer inne i hallen da taket ramlet ned rundt klokka 16 i går norsk tid. 20 - 30 centimeter våt nysnø lå på taket og var årsaken til kollapsen.

Flere enn 300 brannmenn, polititjenestemenn og soldater har jobbet på spreng med løftekraner og hunder natt til i dag, for å nå eventuelle overlevende i ruinene. Området har blitt erklært et katastrofeområde, skriver BBC.

Mye snø gjør hjelpearbeidet vanskelig. Man frykter også at taket kan rase sammen på nytt.

- Taket skråner inover og det kan rase ned når som helst på grunn av vekten av den tunge snøen, sier Braun.

Ifølge Rudi Zeif ved det lokale brannvesenet er det fremdeles håp om å finne overlevende. Men han avviser rykter om at det har vært hørt bankelyder fra den sammenraste hallen.

- Det er dessverre dødsstille inne i hallen, sier polititalsmann Fritz Braun.


Høye knakelyder
35 personer ble berget ut av ruinene i live. 18 av disse måtte på sykehus. Bayerische Rundfunk radio fortalte i går at folk i hallen hørte høye knakelyder like før taket raste sammen. En ansatt i hallen ba de siste skøyteløperne om å komme seg av isen da det store braket kom. Det var noen skjebnesvangre minutter for seint.

Ifølge AP sto det flere foreldre utenfor ishallen mandag kveld og ropte på de savnede barna sine.

Avlyste for seint 
Det er fremdeles juleferie i Tyskland, og mange barnefamilier besøkte hallen for å stå på skøyter. Aktiviteten fortsatte til tross for at myndighetene hadde advart mot at taket kunne være utrygt. En ishockey-trening var allerede avlyst.

DESPERST LETING: Redningsmannskaper søker etter savnede, hengende over taket på ishallen. Foto: REUTERS/ SCANPIX
DESPERST LETING: Redningsmannskaper søker etter savnede, hengende over taket på ishallen. Foto: REUTERS/ SCANPIX Vis mer

En talsmann for en lokal ishockeyklubb sier han fikk vite av lokale myndigheter en halv time før ulykken at kveldens trening for unge spillere var avlyst på grunn av farene for at taket kunne kollapse under snømengdene.

- Men denne beskjeden hadde åpenbart ikke nådd fram til publikum som brukte isen, sier Thomas Rumpeltes.

Det har tidligere vært lokale diskusjoner om det er riktig å bygge flatt tak på ishallen i et distrikt med så mye snø, melder suddeutsche.de.

Hallen ble bygget på 70-tallet som ishall om vinteren og med tennisbaner resten av året i tillegg til svømmebasseng. Hallen ligger tett ved den tysk-østerrikske grensen, 10 kilometer fra Salzburg.

BRANNMENN, POLITI OG RØDE KORS: Slik så det ut i går kveld, da store redningsmannskaper arbeidet med å få ut omkomne og skadde.