Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks barn mistet faren sin. To mistet en mor og en bror

Tragedien i Melbu rammer hardt.

MISTET TO:   To av de omkomne jobbet hos Aker seafood i Melbu. Produksjonssjef Kai Jensen (t.v.) og daglig leder Endre Kristiansen forbereder seg på å møte de ansatte etter påskeferien. Foto: Sveinung U. Ystad
MISTET TO: To av de omkomne jobbet hos Aker seafood i Melbu. Produksjonssjef Kai Jensen (t.v.) og daglig leder Endre Kristiansen forbereder seg på å møte de ansatte etter påskeferien. Foto: Sveinung U. Ystad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MELBU (Dagbladet): Idylliske Melbu i Vesterålen ligger og bader i sol lørdag før påskeaften. Det er ikke antydning til vind og fjorden er uten en krusning. Ingenting røper tragedien som akkurat har rammet bygda.

Fredag ble Noor Mohammad (33) fra Afghanistan, Are Johan Larsen (61) fra Tromsø, Amphawan Ann Yensutthi (35) og sønnen Nirut Yensutthi (11) fra Thailand funnet omkommet i fjorden.

Både Amphawan Ann Yensutthi og Noor Mohammad jobbet på Aker Seafoods filefabrikk i Melbu. Påsken er alltid en travel tid for bedriften med mye fisk som kommer inn og skjærtorsdag var den første fridagen deres. 

Den skulle de bruke på en hytte i Fiskebøl på andre siden av fjorden sammen med venner. Mellom 13-14 på torsdag ble de to og kvinnens 11 år gamle sønn hentet av Are Johan Larsen.

På den korte veien over fjorden forliser de. Ingen av de fire overlevde.

Halv stang Ved filetfabrikken henger flagget i dag på halv stang. Daglig leder Endre Kristiansen og produksjonssjef Kai Jensen er opptatt av at de nå må ta vare på arbeiderne som er igjen.

- Vi vil gjøre vårt beste for å ta vare på de som kommer på jobb på tirsdag. Det er et godt miljø og mange er direkte berørt. Sammen med kommunens kriseteam vil vi sørge for at de skal ha noen å gå til om de trenger det. En slik ulykke er et stort slag for et lite samfunn, sier Kristiansen.

Amphawan Ann Yensutthi hadde jobbet ved filetfabrikken i hele åtte år. Noor Mohammad har vært der i minst tre år.  Produksjonssjefen beskriver arbeidet som «tradisjonelt fiskefiletarbeid».

- Begge var veldig flittige og arbeidsomme arbeidstakere som sto på. De har virkelig bidratt til bedriften, sier Kristiansen.

Barn Noor Mohammadetterlater seg kone og seks små barn i Melbu. Den Amphawan Ann Yensutthi har to barn i tillegg til sønnen som mistet livet. 

De pårørende er blitt tatt hånd om at prest, sykepleier og psykiater fra kommunens kriseteam.

- Vi samlet alle familiene i går. De er preget og i sjokk, så umiddelbart har vi tilbud hjelp til å takle dette. På lengre sikt vil vi bistå ut fra de behovene de har slik at de kan få familielivet på beina igjen, sier ordfører Kjell Børge Freiberg.

- Alle som hører hva som har rammet disse familiene blir berørt, fastslår han.

BÅRET I LAND:  De omkomne etter ulykken i Hadselfjorden ble i går bragt i land i Stokmarknes fra kystvaktskipet Barentshav. Foto: Marius Birkeland / Scanpix
BÅRET I LAND: De omkomne etter ulykken i Hadselfjorden ble i går bragt i land i Stokmarknes fra kystvaktskipet Barentshav. Foto: Marius Birkeland / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media