Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks barn samlet av kriseteam i Askøy etter angivelig drap på moren: - Det er dypt tragisk

Moren ble funnet død, faren meldte seg i Bergen fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kriseteamet i Askøy har onsdag samlet de seks søsknene i alderen ett til 18 år, etter at moren deres ble funnet død etter at faren deres selv meldte seg i Bergen fengsel og sa han hadde tatt livet av henne.

- Det som har skjedd, er dypt tragisk. Det er forferdelig. Vår hovedprioritet var å få samlet barna, og det har vi gjort nå, sier Askøy-ordfører Siv Høgtun til Dagbladet i 18-tida.

- Trøster og hjelper  Det er gått time siden politiet avsluttet sin pressekonferanse på kommunens lensmannskontor. Der fortalte politiet at de seks barna blir tatt hånd om.

- DYPT TRAGISK: En seksbarnsmor ble funnet død - ifølge politiet drept - i familiens hjem på Follese i Askøy. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
- DYPT TRAGISK: En seksbarnsmor ble funnet død - ifølge politiet drept - i familiens hjem på Follese i Askøy. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Det viktigste er at de får være sammen og at de har gode voksne som kan være tilstede for dem akkurat nå, sier ordføreren.

- Jeg vet ikke hva kriseteamet sier til dem akkurat nå, men det er flinke folk som trøster og gir dem den hjelpen de trenger. 

- FORFERDELIG. Askøy-ordfører Siv Høgtun. Foto: Askøy kommune
- FORFERDELIG. Askøy-ordfører Siv Høgtun. Foto: Askøy kommune Vis mer

Selv har ordføreren sittet i kriseledelse-møte i hele kveld. Klokka 15 ble de varslet om det som ifølge politiet er et forsettlig drap. 

- Dette er sjokkerende for hele Askøy. Vi er 28 000 innbyggere, og selv vi blir en liten kommune når noe sånt rammer. Askøy er stort, men Askøy er lite. Det er seks involverte barn, og to hele skoler som er berørt av det som har skjedd, sier Høgtun.

- Har erkjent forholdet Både avdøde og barnefaren er somaliere med norsk statsborgerskap. 

Nå tar barnevern og helsetjenesten på Askøy vare på de seks barna. 

Faren deres er pågrepet og siktet for forsettlig drap etter at han møtte opp i Bergen fengsel og fortalte at han hadde tatt livet av kona si, ifølge lensmann Helge Stave. 

SPERRET AV: Adressen er sperret av. Foto: Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
SPERRET AV: Adressen er sperret av. Foto: Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg kan ikke si noe om drapsvåpenet, sa Stave under pressekonferansen i ettermiddag. Han ber om forståelse for at de er tidlig i etterforskningsfasen. 

Politiet i Hordaland vil ikke kommentere om mannen har vært i kontakt med politiet tidligere. 

SØKER: En seksbarnsmor ble funnet død - ifølge politiet drept - i familiens hjem i Follese i Askøy kommune. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SØKER: En seksbarnsmor ble funnet død - ifølge politiet drept - i familiens hjem i Follese i Askøy kommune. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Han har erkjent forholdet. Åstedet er sperret for å skjerme berørte barn, sa operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende tidligere i dag.