Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storkrasj i Oslo:

Seks biler skadd - politiet mistenker fyllekjøring

Seks biler ble skadd, mens minst én person regnes som fornærmet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag kveld fikk politiet melding om at en bil skal ha begynt å skli, for så å snurret 360 grader og krasjet med minst tre biler i Bygdøy allé i Oslo.

Totalt er seks biler skadd, og bilen som snurret rundt, holdt nesten på å krasje i en forbikjørende trikk også.

Ifølge operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Grøttum, ble politiet kontaktet av et vitne som skal ha sett hendelsen.

- I politiloggen står det at det er snakk om minst en fornærmet part. Politiet er i kontakt med vedkommende, sier han.

Høy hastighet

Politiet fikk den første meldingen om ulykken klokka 20.07. Fire minutter tidligere fikk de melding om at en liknende bil skal ha holdt høy hastighet.

- Vi antar at det er snakk om samme bil, og etterforsker meldingene som samme sak, opplyser Grøttum.

I politiets første Twitter-melding, skriver de at føreren av bilen muligens forlot stedet etter ulykken. Det viste seg å stemme.

- Vi fikk informasjon om at føreren hadde forlatt stedet, og fikk kontroll på ham i nærheten av ulykkesstedet, sier Grøttum.

Mistenker fyllekjøring

Personen de møtte, gjorde dem mistenksom på at saken kan dreie seg om kjøring i alkoholpåvirket tilstand.

- Mannen var samarbeidsvillig da han ble pågrepet, men det luktet alkohol av ham, så vi sendte ham til Ullevål universitetssykehus for en blodprøve.

- Mannen virket å være i sjokk, forteller Grøttum.

Sjekkes for skader

Politiet har ikke fått noen indikasjoner på at det skal ha vært glatt på ulykkesstedet. De har heller ikke fått noen meldinger som tyder på at noen ble alvorlig skadd i ulykken.

- På sykehus vil det også gjøres en medisinsk sjekk av personen. Det er ingen synlige skader, men det kan være indre skader, sier Grøttum.

Politiet antar at bilene som ble truffet, var parkert. De vil nå prøve å få oversikt over ulykkesstedet og snakke med vitner. De vil også prøve å få kontakt med eierne av de skadde bilene, forteller Tor Grøttum.

Politiet opplyser på Twitter om at trafikken nå går greit forbi stedet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!