Seks branner i Bergen i natt

I løpet av halvannen time. Politiet ser sammenheng mellom brannene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) I løpet av natten har det vært seks branntilløp i den trehusbebygde vestlandsbyen. Brannene fant sted i området fra sentrum av Bergen og mot Laksevåg fra før midnatt til klokka 05 i dag morges.

 • I Håkonsgaten begynte det å brenne i en tørketrommel i en kjeller klokka 23:36.
 • En bil begynte å brenne, og det tok fyr i huset ved siden av bilen i O.J. Brochs gate klokka 00:48
 • På Damsgård brant det oppetter en vegg på Gamle Damsgård skole klokka 01:47 Dette er en stor trebygning som er svært brannfarlig.
 • I tillegg begynte det å brenne på en altan i en leilighet som skal være ubebodd i Fyllingsveien i samme området klokka 02:02.
 • En brann startet i to søppelbøtter i Marken 34 i Bergen sentrum klokka 04.13. Dette er et svært brannfarlig strøk.
 • En søppelbøtte i Nylundsveien begynte å brenne klokka 04.40.


  Ser nøye på tre branner


  De tre brannene som er påtent mellom halv ett og litt over klokka to i natt, har alle rammet gammel trehusbebyggelse. Alle de tre brannene er påsatt.

  - Det begynner ikke å brenne av seg selv, fastlår operasjonsleder Kjell-Tore Aarnes.

  Det geografiske området for branenne og tidspunktene for dem  gjør at politiet mener det kan være en sammenheng mellom brannene.  

  - Det kan sees en sammenheng mellom de tre, sier han. Politiet vil ikke opplyse hvordan de tre brannene ble påtent eller om det finnes fellestrekk ved åstedene.

  Politiet tror ikke at brannen i tørketrommelen ble påtent. Derimot tror de at de to søppelkassebrannene ble påtent av festdeltakere på vei hjem fra byen på morgenkvisten.

  - Det tror vi kan være rent skadeverk, sier Aarnes. Politiet driver nå både taktisk og teknisk etterforskning av brannene.

  - Dette er ikke helt vanlig. Det har vært en eksepsjonelt travel natt med muligheter for store branner, sier vaktkommandør Thorstein Nerås ved Bergen brannvesen.

  - Blant annet er brannstedene i  Marken og O.J. Brochs gate store trebygninger der brannen fort kunne ha spredt seg.

  Ber om tips
  - Har folk grunn til å bli redde?
 • - Dette kan være tilfeldigheter, men alle tenker jo sitt. Kanskje skjerper det folks årvåkenhet. Det er ikke noe kjekt hvis det viser seg at brannene kan være påsatt, sa operasjonsleder Paal Thorbjørnsen ved Hordaland politidistrikt tidlig i formiddag til Dagbladet.no.

  Ingen ble skadet i brannene i natt.

  - Det kunne gått mye verre, sier operasjonslederen.

  Politiet ber publikum om tips og vil gjerne at folk tar kontakt hvis de har vært i nærheten av noen av brannstedene i løpet av natten eller sett noe spesielt i området.

GRANSKES:</B> Brannnene i Bergen etterforskes. Politiet tror noen har satt dem på.