Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks brannmenn drept i Portugal

Skogbrann i det nordlige Portugal har krevd årets første ofre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Seks brannmenn, fem chilenere og en portugiser, døde søndag mens de forsøkte å slukke en skogbrann i det nordlige Portugal, opplyser portugisiske myndigheter. Portugisisk politi arresterte senere en mann, mistenkt for å ha startet brannen. Det er usikkert om det dreier seg om en bevisst brannstiftelse.

Brannmennene ble omringet av flammer da vinden plutselig forandret retning, men flere detaljer rundt årsakssammenhengen vil trolig ikke komme fram før etter en grundig etterforskning av hendelsesforløpet.

- Skogbranner er svært forræderiske og uforutsigbare, sa brannsjef Gil Martins til nyhetsbyrået AP.

Brannen oppsto i et område med lokale vinder som er særdeles vanskelig å beregne.

21 mennesker drept ifjor

Dette er de første ofrene for skogbranner i Portugal i år. I fjor døde 21 mennesker som en følge av skogbrann. Over 100 personer ble i 2005 arrestert, mistenkt for å ha påsatt slike branner. Sent søndag kveld var fremdeles 171 brannmenn i gang med slukningsarbeid. 42 brannbiler og to slukningsfly deltok i arbeidet.

Det portugisiske innenriksdepartementet har allerede åpnet etterforskning av døsfallene, opplyser portugisiske myndigheter.

FORRÆDERISK: I fjor krevde skogbranner i Potugal 21 liv. Her fra en brann i Figueiro dos Vinhos i oktober i fjor. Foto:AP
FORRÆDERISK: I fjor krevde skogbranner i Potugal 21 liv. Her fra en brann i Figueiro dos Vinhos i oktober i fjor. Foto:AP Vis mer