Seks canadiere drept i Afghanistan

Kraftig bombeangrep i Helmand-provinsen søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Seks canadiske soldater i den NATO-ledede ISAF-styrken i Afghanistan er drept i et bombeangrep sør i landet.

De seks soldatene døde av skader de ble påført da kjøretøyet deres ble rammet av en bombe i veikanten i Helmand-provinsen søndag. Angrepet er det verste ISAF er blitt utsatt for på flere måneder i Afghanistan.

Canadiske forsvarsmyndigheter bekreftet søndag ettermiddag lokal tid at de drepte soldatene var canadiske statsborgere. Det er stort sett soldater fra Storbritannia og Canada som opererer sør i Afghanistan.

- Seks ISAF-soldater døde i dag i Sør-Afghanistan av skader de fikk da kjøretøyet deres traff en sprengladning, heter det i NATOs uttalelse søndag.

Tidligere søndag ble én NATO-soldat drept da en bombe eksploderte langs en vei i Sør-Afghanistan. Dermed har sju utenlandske soldater måttet bøte med livet første påskedag.

ISAF-styrken og afghanske regjeringsstyrker har satt i gang en omfattende offensiv mot Taliban-geriljaen i Helmand-provinsen i den sørlige delen av landet. Rundt 5.000 soldater deltar i operasjonen.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som sto bak søndagens angrep, men ansvaret for lignende angrep er tidligere tillagt Taliban-geriljaen. I alt 34 utenlandske soldater er drept i Afghanistan siden januar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer