2 x HELDIG: Mohamed Basheer Abdul Khadar, som jobber ved Al Tayer Motors i Dubai, overlevde flystyrt. Så vant han også millioner av kroner. Foto: AP Photo / Jon Gambrell / NTB Scanpix
2 x HELDIG: Mohamed Basheer Abdul Khadar, som jobber ved Al Tayer Motors i Dubai, overlevde flystyrt. Så vant han også millioner av kroner. Foto: AP Photo / Jon Gambrell / NTB ScanpixVis mer

Seks dager etter at han overlevde flykrasj, vant han 8 millioner i lotto. Men han slutter ikke i jobben

Skal oppsøke fattige i India og gi dem penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag i forrige uke krasjelandet et fly fra Emirates på flyplassen i Dubai. Alle om bord overlevde, men en brannmann mistet livet under arbeidet med å slukke brannen som brøt ut.

Mohamed Basheer Abdul Khadar var en av de 275 om bord som klarte å ta seg uskadd ut av flyvraket som sto i full fyr på rullebanen. Allerede da anså han seg for å være heldig.

Men hellet skulle ikke stanse der.

KAOTISK: Det var kaotiske scener som utspilte seg blant passasjerene i flyet kort tid etter krasjlandingen på flyplassen i Dubai. Eksplosjon og kraftig røyk stod ut fra Emirates-flyet. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Ikke tull!

På tirsdag denne uka, seks dager etter flykrasjet, ringte et tippeselskap ham opp for å gi ham en veldig hyggelig beskjed. Han hadde vunnet én million amerikanske dollar, eller over 8,2 millioner norske kroner.

- Jeg sa, «ikke tull!», sier Khadar (62) om telefonsamtalen med tippeselskapet, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

- Da sa de «Du er vinneren!», sier Khadar og gliser der han står i lokalene til bilforhandleren han jobber i. Den heldige vinneren forteller at han tror han har prøvd 17 ganger å vinne milliongevinsten i lotteriet, og at hvert lodd har kostet ham over 2000 kroner.

Skal ikke slutte i jobben

Indiske Khadar, som har jobbet i Dubai siden 1978, forteller at han kjøpte loddet 6. juli, like før han gikk om bord i Emirates-flyet som skulle ta han hjem til Kerala i India. Det var flyet han tok tilbake til Dubai igjen i forrige uke som krasjlandet.

FORTSETTER Å JOBBE: Den heldige vinneren skal fortsette å jobbe i bilforhandleren til han når pensjonsalder. Foto: AFP PHOTO / KARIM SAHIB / NTB Scanpix
FORTSETTER Å JOBBE: Den heldige vinneren skal fortsette å jobbe i bilforhandleren til han når pensjonsalder. Foto: AFP PHOTO / KARIM SAHIB / NTB Scanpix Vis mer

- Vi ble alle glade, men så gikk han tilbake til sitt rolige gamle jeg, sier Ambujam Satheesh, Khadars sjef ved forhandleren, som sier at Khadar fort begynte å snakke med kunder igjen på telefonen.

For vinneren selv vil ikke gevinsten utgjøre noe livsforandrende, ifølge ham selv. Khadar sier han vil fortsette å jobbe til han når pensjonsalder, men at han nå vil forsøke å hjelpe fattige barn ved å lære den nyttige ferdigheter i livet, skriver AP.

Den indiske mannen forteller at han selv var fattig som barn, og at han vil hjelpe fattige barn som trenger hjelp, både økonomisk og helsemessig.

- Jeg vil ikke gi pengene til en veldedig organisasjon eller et selskap, jeg vil gå ut og finne de personene som virkelig trenger hjelp og gi dem penger. Jeg var fattig, og jeg vet hva folk går gjennom, sier Khadar til Gulf News.

Pengene kommer også godt til nytte i familielivet, ettersom han har en delvis funksjonshemmet sønn, en eldre datter, barnebarn og kone.

Teknisk feil

Flyselskapet har ikke villet si noe om hva som forårsaket krasjlandingen i Dubai, men problemer med flyets understell synes i det minste å ha vært en medvirkende årsak, skriver NTB.

En passasjer om bord i et annet fly på flyplassen filmet dramaet, og videoen viser hvordan ulykkesflyet vipper over på høyre side før det buklandet. Den høyre vingen så ut til å ha blitt revet av under krasjlandingen.

26. juli måtte et fly fra Emirates av samme modell nødlande i Mumbai i India på grunn av «teknisk feil».

Khader forteller at alle om bord i flyet som krasjlandet var svært redde da flyet krasjlandet, og at kabinen fort fylte seg med røyk. At alle passasjerene klarte å komme seg ut av flyet i livet, mener han er et mirakel.