Seks danske soldater såret i Afghanistan

29 danske soldater drept siden 2001.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Seks danske soldater ble såret i Afghanistan lørdag.

De seks ble såret under et angrep på en patruljebase i Malvern, nord for Gereskh i Helmand-provinsen, opplyser det danske forsvaret.

Soldatene ble beskutt med panservernraketter og håndvåpen.

Alle soldatene ble fraktet med helikopter til feltsykehus for behandling. Fire av dem var utskrevet lørdag kveld.

29 danske soldater er blitt drept i Afghanistan siden 2001.

Danmark er det landet som har mistet det høyeste antall soldater sett i forhold til styrkebidraget i NATOs ISAF-styrke. 


Samtidig med meldingen om de skadde danske soldatene i Afghanistan, kommer en ny rapport om danske krigsveteraner md alvorlige traumer

Minst elleve selvmordI løpet av de siste to og et halvt årene har minst elleve danske krigsveteraner tatt sitt eget liv.
Alle tjenestegjorde på Balkan på 1990-tallet.
Men antallet kan være mye høyere frykter Yvonne Tønnesen, spesialkonsulent i Hærens Konstabel- og Korporalforening. — Jeg aner ikke hvor mange det er snakk om. Noen ganger tenker jeg at tallet må være fryktelig høyt, sier hun til fyens.dk. Danmarks forsvarsminister Gitte Lillelund Bech lover nå å rette mer oppmerksomhet mot krigsveteranenes situasjon. — Ett selvmord er ett for mye. Men forsvarets psykologer rekker ut hånden. Vil vil veldig gjerne hjelpe dem, sier Bech. Hærens Konstabel- og Korporalforening vet om totalt 281 soldater som har forsøkt å ta sitt eget liv etter å ha kommet hjem fra krigsområder. (NTB).