FLERE DØDE: Flere personer er døde etter en togulykke på Storebæltsbrua i Danmark. Video: Google Earth, NTB Scanpix. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Seks døde etter togulykke i Danmark

Et lyntog skal ha blitt truffet av deler fra et øltog, og måtte bremse kraftig. Seks er døde og 16 er skadd etter ulykken på Storebæltsbrua i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere personer er døde etter en togulykke på Storebæltsbrua mellom Fyn og Sjælland i Danmark onsdag morgen, bekrefter dansk politi. Danmarks statsbane bekrefter at det er snakk om minst seks døde.

Politiet bekrefter antallet omkomne, og melder samtidig at 16 personer er skadd.

Det var 131 passasjerer og tre ansatte om bord i toget da ulykken skjedde.

De første meldingene om ulykken gikk ut på at et lyntog måtte bremse kraftig på den omkring 18 kilometer lange brua, der jernbanesporet går parallelt med motorveien.

Deler fra godstog

Årsaken til den kraftige nedbremsingen skal ha vært at lyntoget ble truffet av deler av fra et godstog som kjørte i motsatt retning. Det skal ha vært deler fra taket eller en presenning som skal ha revet seg løs og truffet passasjertoget, skriver BT. Godstoget skal ha vært lastet med øl.

Politiet bekrefter at lyntoget ble truffet av en gjenstand fra godstoget.

- Det er snakk om en meget alvorlig ulykke med flere døde. Det er også flere sårede. Vi er i gang med å skaffe et overblikk. Det viktigste for oss har vært passasjerene, sier politidirektør Arne Gram i Fyns politi på en pressekonferanse.

Lyntoget var på vei til København, mens godstoget skulle til Fyn. Både ambulanser og politi ble sendt til stedet etter ulykken. Togavganger mellom Korsør og Nyborg ble innstilt.

<strong>LØSE DELER:</strong> Deler fra et godstog lastet med øl skal ha falt ut i jernbanen og dermed ført til den kraftige oppbremsingen på lyntoget. Dette bildet viser deler av godstoget. Foto: Michael Bager/Ritzau Scanpix / NTB scanpix
LØSE DELER: Deler fra et godstog lastet med øl skal ha falt ut i jernbanen og dermed ført til den kraftige oppbremsingen på lyntoget. Dette bildet viser deler av godstoget. Foto: Michael Bager/Ritzau Scanpix / NTB scanpix Vis mer

Kraftig vind

Bildene fra stedet viser store mengder nødetater på brua, samt flere jernbanevogner som står stille.

Togavganger mellom Korsør og Nyborg ble innstilt etter ulykken.

Storebæltsbroen var onsdag morgen stengt for veitrafikk på grunn av uvær og kraftig vind. Flere andre steder i Danmark er togtrafikken stegt som følge av nedblåste trær og kjøreledninger.

Et krisesenter ble opprettet på Nyborg Idrætscenter. Uskadde togpassasjerer ble oppfordret til å kontakte pårørende via SMS.

Saken oppdateres

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer