Seks døde hentet ut fra vulkan på New Zealand

Spesialsoldater i to helikoptre har hentet ut seks av de åtte døde etter vulkanutbruddet på New Zealand.

HENTER UT DØDE: Mandagens vulkanutbrudd filmet fra et helikopter. Fredag morgen lokal tid begynte arbeidet med på hente de døde ut fra øya White Island. Foto: AP / NTB scanpix
HENTER UT DØDE: Mandagens vulkanutbrudd filmet fra et helikopter. Fredag morgen lokal tid begynte arbeidet med på hente de døde ut fra øya White Island. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

To helikoptre fra forsvaret på New Zealand landet fredag morgen lokal tid på White Island der vulkanutbruddet skjedde mandag denne uken. Åtte spesialsoldater iført beskyttelsesdrakter og med ekstra oksygentilførsel gikk i land fredag for å forsøke å hente ut de åtte som er antatt døde, etter at vulkanen fikk et uventet utbrudd mandag.

Politiet hadde på forhånd opplyst at bilder har vist seks døde personer på øya. I tillegg er det to savnede som fortsatt ikke er lokalisert.

- Seks døde er blitt hentet fra Whakaari-White Island og er tatt om bord i HNMZS Wellington, sa politisjef John Tims etter at helikoptrene hadde returnert.

Det var da uklart om soldatene ville returnere til øya for å lete etter de to siste savnede. I en uttalelse fra Australias utenriksminister, Marise Payne, sier hun at myndighetene på New Zealand har lovet at det blir gjort et nytt forsøk på hente dem ut så fort som mulig.

- På grunn av begrensninger i utstyret må en operasjon skje i løpet av en bestemt tidsramme, sa Payne ifølge nyhetsbyrået Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer