Coronaviruset

Seks døde på sykehus

Sykehuset er tilbake i normal drift, men opprettholder smitteverntiltak.

FLERE DØDSFALL: Siden slutten av oktober har seks personer mistet livet på grunn av corona ved Kongsvinger sykehus. Foto: Terje Pedersen / NTB
FLERE DØDSFALL: Siden slutten av oktober har seks personer mistet livet på grunn av corona ved Kongsvinger sykehus. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.39% Første dose: 79.00%

Siden slutten av oktober har det vært et større smitteutbrudd ved medisinsk sengepost ved Kongsvinger sykehus.

Det skriver Glåmdalen.

Totalt er det seks personer som har dødd som følge av utbruddet. Fem av dem døde utenfor sykehuset. Til sammen har 23 pasienter og 33 ansatte fått påvist covid-19.

- Pasientene var alle innlagt for annen alvorlig sykdom, og det kan ikke enkelt fastslås om covid-19 er dødsårsak i det enkelte tilfelle. Uavhengig av vurderingen av det enkelte tilfelle, er dødsfallene som har vært en del av smittesporingen meldt til Helsetilsynet, slik at de kan vurdere informasjonen i sin helhet. Ahus har informert de pårørende om dette, sier sykehuskoordinator ved Kongsvinger sykehus, Jane Castro, til avisa.

Etter at utbruddet ble sengeposten stengt for nye innleggelser. Avdelingen er nå tilbake i normal drift, men smitteverntiltakene som ble etablert i forbindelse med utbruddet videreføres inn til videre.

Castro opplyser at det ikke er avklart hvordan smitten først kom inn i avdelingen, og hun påpeker at det er mye smitte eller i samfunnet nå, så det er derfor krevende å skulle unngå all coronasmitte på sykehuset.

- Det er en beklagelig situasjon når vi får smitte inn i sykehuset der vi behandler sårbare pasienter. Samtidig er det svært utfordrende å unngå smitte helt, siden smitte kan spres fra enkeltpersoner uten at de trenger å ha noen symptomer. Vi er likevel lei oss for konsekvensene utbruddet har hatt for pasienter, pårørende og ansatte, sier hun.

Utbruddet ble umiddelbart meldt til Folkehelseinstituttet og Statsforvalteren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer