Coronaviruset

Seks døde på sykehus

Sykehuset er tilbake i normal drift, men opprettholder smitteverntiltak.

FLERE DØDSFALL: Siden slutten av oktober har seks personer mistet livet på grunn av corona ved Kongsvinger sykehus. Foto: Terje Pedersen / NTB
FLERE DØDSFALL: Siden slutten av oktober har seks personer mistet livet på grunn av corona ved Kongsvinger sykehus. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden slutten av oktober har det vært et større smitteutbrudd ved medisinsk sengepost ved Kongsvinger sykehus.

Det skriver Glåmdalen.

Totalt er det seks personer som har dødd som følge av utbruddet. Fem av dem døde utenfor sykehuset. Til sammen har 23 pasienter og 33 ansatte fått påvist covid-19.

- Pasientene var alle innlagt for annen alvorlig sykdom, og det kan ikke enkelt fastslås om covid-19 er dødsårsak i det enkelte tilfelle. Uavhengig av vurderingen av det enkelte tilfelle, er dødsfallene som har vært en del av smittesporingen meldt til Helsetilsynet, slik at de kan vurdere informasjonen i sin helhet. Ahus har informert de pårørende om dette, sier sykehuskoordinator ved Kongsvinger sykehus, Jane Castro, til avisa.

Etter at utbruddet ble sengeposten stengt for nye innleggelser. Avdelingen er nå tilbake i normal drift, men smitteverntiltakene som ble etablert i forbindelse med utbruddet videreføres inn til videre.

Castro opplyser at det ikke er avklart hvordan smitten først kom inn i avdelingen, og hun påpeker at det er mye smitte eller i samfunnet nå, så det er derfor krevende å skulle unngå all coronasmitte på sykehuset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer