DØDE: Seks personer døde ved Tour de Skis monsterbakke. Foto:  AFP PHOTO/Scanpix.
DØDE: Seks personer døde ved Tour de Skis monsterbakke. Foto: AFP PHOTO/Scanpix.Vis mer

Seks døde ved Tour de Skis monsterbakke

Seks russiske turister omkom da en snøskuter veltet der finalen i årets Tour de Ski skal gå søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CAVALESE / OSLO: Seks personer er omkommet i en snøskuterulykke i Cermis-fjellet i Trento-regionen i Italia, bare noen få hundre meter fra stedet der Petter Northug, Therese Johaug og de andre langrennsløperne etter planen skal gå i mål søndag. 

Det skal være snakk om russiske turister - fire menn og to kvinner. 

Ifølge Dagbladets reporter på stedet er det usikkert om ulykken vil gå ut over søndagens renn. 
De omkomne skal ha vært på en restaurant på toppen av Alpe Cermis, og ulykken ble kjent like etter klokken 22.30 fredag kveld.

Det opplyses også om at det skal holdes en pressekonferanse klokka 10 lørdag morgen. 

Snøscooteren med slede var på vei ned den bratte alpintraseen på Cermis-fjelle da den veltet, rullet gjennom et sikkerhetsnett og deretter falt utfor en 100 meter høy skråning. 

- Det er en forferdelig tragedie som berører oss alle. Vi sitter her i sjokk, alle sammen. Det er så meningsløst at slik skal skje, sier Kristin V. Sæterøy, visepresident i skistyret, til Dagbladet lørdag morgen. 
Ulendt terreng Turistene ble kastet av under den ville ferden og havnet i skogen nedenfor. Det er lite snø og mye stein i området, og redningsarbeidet var vanskelig i det bratte og ulendte terrenget, opplyser NTB. 

Den alpine fjellredningstjenesten i Val di Fiemme kom først til stedet, og det ble også satt inn hunder i letingen etter turistene.

Senere fikk de også forsterkninger fra brannvesenet i Cavalese og et helikopter.

Alvorlig skadd Claudio Iellici fra fjelredningstjenesten bekrefter overfor fjernsynsstasjonen SkyTG24 at seks mennesker omkom og at to skadde ble fløyet til sykehus i Cavalese og St. Clare Trento med helikopter.

Fire av de omkomne var menn, og to var kvinner. Tilstanden til den ene av de to skadde blir betegnet som alvorlig.

- Går som planlagt Det er uklart om ulykken vil få følger for lørdagens fellesstart i Val di Fiemme, der mennene skal gå 15 kilometer og kvinnene 10 kilometer, eller søndagens finale i den såkalte monsterbakken.

Russiske Aleksander Legkov og Maxim Vylegzjanin er blant favorittene blant mennene, sammen med Northug og sveitsiske Dario Cologna.

Borgermesteren i Trentino-regionen, Alberto Pacher, forsikrer om at Tour de Ski fortsetter som planlagt.

— Ja, jeg mener det vil gå som planlagt. Vi vil ha et møte klokken 8 lørdag morgen og en pressekonferanse klokken 9, opplyste Pacher til Adresseavisen natt til lørdag.

Ulykkesfjell Cermis-fjellet har også tidligere opplevd dramatiske ulykker. I 1976 omkom 43 mennesker, 15 av dem barn, da en gondolvogn falt ned.
I 1988 omkom 20 mennesker da nok en gondolvogn falt ned, etter at et lavtflygende amerikansk militærfly hadde kappet kabelen.

NTB

TRAGEDIE:: Det italienske redningsmannskapet på jobb der fire menn og to kvinner døde da snøskuteren de satt på veltet og rullet gjennom et sikkerhetsnett. De omkomne skal deretter ha falt ned en 100 meter høy skråning. Foto:  AFP / GIUSEPPE CACACE
TRAGEDIE:: Det italienske redningsmannskapet på jobb der fire menn og to kvinner døde da snøskuteren de satt på veltet og rullet gjennom et sikkerhetsnett. De omkomne skal deretter ha falt ned en 100 meter høy skråning. Foto: AFP / GIUSEPPE CACACE Vis mer