ANGREPET:  23 personer ble skadd da en gruppe raidet Nordbybråten transittmottak i Våler i Østfold. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
ANGREPET: 23 personer ble skadd da en gruppe raidet Nordbybråten transittmottak i Våler i Østfold. Foto: Kyrre Lien/ScanpixVis mer

Seks dømt for angrep på asylmottak

Må sone opp til ett år i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks tsjetsjenere er i Moss tingrett dømt til fengsel for å ha deltatt i angrepet mot Nordbybråten Asylmottak i Våler i fjor sommer.


Tre av de sju tiltalte ble dømt til fengselsstraffer på mellom ni måneder og ett år, hvorav halvparten ble straffen ble gjort ubetinget. En person ble dømt til fem mÃ¥neders fengsel, og to fikk 21 dagers fengsel. En ble frifunnet. Alle de dømte har allerede sonet straffene sine siden de har sittet lenge i varetekt, melder NRK.


Aktor Kåre Solvoll hadde lagt ned påstand om fengselsstraff for alle de sju tiltalte etter angrepet på Nordbybråten asylmottak. Solvoll mente de sju burde dømmes til fra åtte til 18 måneders ubetinget fengsel.


21 personer ble skadd da i underkant av 60 personer stormet mottaket bevæpnet med sabler og slagvåpen på kvelden den 24. juli i år.

Til sammen er 54 personer tiltalt i saken og dommen i Moss tingrett avslutter den første rettssaken etter angrepet.


(NTB)