Seks dømt til døden for gjengvoldtekt i Pakistan

Seks mennesker ble lørdag dømt til døden i forbindelse med gjengvoldtekten av en kvinne beordret av et landsbyråd i Punjab-provinsen i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De seks omfatter de fire som gjennomførte voldtekten, samt to medlemmer av landsbyrået, opplyser polititalsmann Latis Chandio.

Åtte andre tiltalte ble frifunnet av antiterrordomstolen i byen Dera Ghazi Khan, ifølge forsvarsadvokat Mohammad Yaqub. Forsvarsadvokat Yasir Khosa sier dommen vil bli anket.

- Rettferdig

Broren til voldtektsofferet, Hazoor Baksh, sa han var glad for dommen.

- Vi takker Gud. Undertrykkerne har møtt sin ende. Dette er sann rettferdighet, sa Baksh, som like fullt kritiserer at ikke alle de tiltalte ble funnet skyldige.

Offeret selv, 30 år gamle Mukhtaran Mai, var ikke til stede da dommen ble lest opp. Hun befant seg i hjemlandsbyen, og politiet hadde trappet opp sikkerheten rundt huset til familien. Mai sa fredag at medlemmer av hennes familie hadde mottatt trusler om drap, dersom de tiltalte ble dømt.

Rystet

Voldtektstaken har rystet både Pakistan og omverdenen. Mai ble voldtatt av fire menn i en jordhytte fordi hennes lillebror hadde hatt et forhold til en kvinne med høyere sosial status. Landsbyrådet fant at for å gjenopprette denne kvinnens ære skulle Mai, som er skilt, gifte seg med en mann fra den rivaliserende Mastoi-familien. Ettersom hun avviste dette, ble hun dømt til å bli voldtatt av fire menn fra den andre familien. Landsbyrådet ble ledet av et medlem av Mastoi-familien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer