Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks dømt til døden for kvinnehandel

Seks menn er dømt til døden for å ha kidnappet 240 kvinner og solgt dem videre til kinesiske bønder desperate etter ektefeller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

12 medskyldige ble gitt dommer på fengsel i seks år og livstid i provinsen Jiangsu øst i Kina fredag. Saken blir ansett for å være det største tilfellet av kidnapping og salg av kvinner, ifølge nyhetsbyrået China News Service.

De dømte ledet en bande med 90 medlemmer som kidnappet kvinner i alderen 16 til 22 år fra provinsene Yunnan og Guizhou og tok dem til Jiangsu, hvor de ble overlevert til en bande med bønder. Deretter ble kvinnene solgt videre til bønder i provinsen.

Kvinnene ble lurt til å tro at kidnapperne skulle finne jobber til dem. Flere av dem ble voldtatt av gjengmedlemmene. Handelen skal ha foregått siden 1992.

Handel med kvinner har blitt vanlig i Kina, hvor mange fattige bønder ikke har råd til å betale medgift og kvinnene foretrekker å gifte seg inn i mer velstående familier eller flytte til byen for å få arbeid.

Forrige uke meldte statlige medier at politiet hadde reddet 110 000 kidnappede kvinner og 13 000 barn i en seks måneder lang operasjon.

Det er også stor etterspørsel av kidnappede guttebarn fra par som ikke har sønner og som ikke kan få flere barn på grunn av den strenge ettbarnspolitikken i landet.

(NTB)