Seks drapssiktet etter brann i Paraguay

- Ingen skulle stikke av uten å betale for seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

364 mennesker er bekreftet omkommet etter brannen. I tillegg er tilstanden kritisk for 40 av de 524 skadde etter brannen, som raste gjennom et supermarked i Asuncisn søndag.

Uaktsomt drap

Stedets eier Juan Pio Paiva og hans sønn Daniel, som er daglig leder for supermarkedet, samt fire sikkerhetsvakter er siktet for uaktsomt drap etter at dørene til supermarkedet ble stengt, «slik at ingen skulle stikke av uten å betale for seg», opplyser rettskilder i Asuncisn.

Statsadvokatene Edgar Sanchez og Teresa Sosa ber om at de forblir i varetekt, og at myndighetene tar beslag i deres formuer opptil ti millioner dollar.

Dørene ble stengt

En av sikkerhetssjefene ved supermarkedet skal i politiavhør ha innrømmet at «etter ordre ovenfra» ble alle inn- og utganger stengt. Det er også tallrike vitneforklaringer om at utgangsdørene ble stengt da det begynte å brenne. I tillegg var nødutgangene sveiset fast og lot seg ikke åpne, ifølge politisjef Humberto Nuñez.

Landesorg

Tragedien er blitt beskrevet som den verste i landet siden krigen mot Bolivia på 1930-tallet, og president Nicanor Duarte Frutos har gitt ordre om tre dagers landesorg.

Flere naboland med Argentina og Brasil i spissen har sendt leger og medisinsk utstyr for å hjelpe. De har også tilbudt seg å gi behandling til overlevende med brannskader.

(NTB)

DRAPSSIKTET: Victor Daniel Paiva, sønnen til eieren av supermarkedet Ycua Bolaños, Juan Pio Paiva, på vei til avhør om dødsbrannen som kostet nær 400 mennesker livet.