SEKS DREPT: Politiet mobiliserer foran valget i Indonesia. foto: Mast Irham/EPA/Scanpix
SEKS DREPT: Politiet mobiliserer foran valget i Indonesia. foto: Mast Irham/EPA/ScanpixVis mer

Seks drept etter valglokalene åpnet

Indonesia velger ny nasjonalforsamling i Indonesia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De første valglokalene for valget til ny nasjonalforsamling i Indonesia åpnet lengst øst på Papua torsdag morgen. Allerede er seks mennesker drept i voldsepisoder i forbindelse med valget.

Den lokale politisjefen Bagus Ekodanto sier at rundt 80 separatister angrep en politistasjon i provinshovedstaden Jayapura tidlig torsdag morgen, og at fire av dem ble drept. I tillegg er to andre drept i andre episoder.

Parlamentsvalget avgjør om president Susilo Bambang Yudhoyono vil få nok støtte til å bli valgt til en ny femårsperiode, slik at han kan gjennomføre nødvendige økonomiske og institusjonelle reformer.

Over 170 millioner mennesker er stemmeberettiget, og det er 11.000 kandidater fra 38 politiske partier til de 560 medlemmene av nasjonalforsamlingen.

Det er til sammen 520.000 valglokaler i det enorme landet, som består av 6.000 øyer.

Bare partier som får over 25 prosent av stemmene kan nominere kandidater til presidentvalget i juli.

Voldsepisodene i Papua-provinsen er en følge av en langvarig strid om uavhengighet. Mange separatister har krevd boikott av valget.(NTB)

 

DÅRLIGE VÆRFORHOLD: Store regnmengder gjør arbeidet vanskelig, når soldater hjelper til med å rigge til valget. Foto: Bagus Indahono/EPA/Scanpix
DÅRLIGE VÆRFORHOLD: Store regnmengder gjør arbeidet vanskelig, når soldater hjelper til med å rigge til valget. Foto: Bagus Indahono/EPA/Scanpix Vis mer