Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks drept i amerikansk droneangrep i Pakistan

Mulig jakt på ansvarlige bak angrepet på Serena Hotel i Kabul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Seks antatte militante ble drept i et amerikansk rakettangrep vest i Pakistan tirsdag, opplyser sikkerhetskilder i landet.

Angrepet, med førerløse fly - såkalte droner, var rettet mot et hus i Tapi i stammeområdet Nord-Waziristan, rundt 20 kilometer fra landsbyen Miranshah.

- Fire mennesker ble drept, opplyser en pakistansk sikkerhetskild.

Kort tid etter det første rakettangrepet, ble det skutt nok en rakett mot samme mål. To mennesker ble drept i det andre angrepet, opplyser kilden.

Identiteten til de drepte er ikke kjent, men ifølge pakistanske kilder var angrepet rettet mot et kjent skjulested for militante opprørere.

Miranshah-området er tilholdssted for tilhengere av Jalaluddin Haqqani, en afghansk Taliban-leder som amerikanerne har jaktet på lenge.


Knyttes til angrepet på Serena HotelHaqqanis sønn Sirajuddin Haqqani er knyttet til terrorangrepet mot Serena Hotel i Kabul i januar 2008, der Dagbladet- journalisten Carsten Thomassen var blant de drepte.

Også krigsherren Hafiz Gul Bahadur, som skal ha rundt 2.000 menn under sin kommando, antas å skjule seg i det samme området, og det samme gjør trolig medlemmer av terrornettverket al-Qaida.

(NTB-AFP).


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!